За продаж тютюну та алкоголю неповнолітнім 22 підприємців позбавили ліцензії

1
Фото: @sfs.khmelnytskyi

Як інформує прес-служба ГУ ДФС у Хмельницькій області, на початок травня 2019 року податківцями виявлено 221 порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Загальна сума штрафних санкцій – понад 3 мільйони гривень.

Зокрема, було виявлено 22 випадки торгівлі тютюном та алкоголем без відповідних ліцензій – на суму 768 тисяч гривень. 142 випадки торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні – на суму 1,42 мільйона гривень. 9 випадків виробництва, зберігання, транспортування та реалізації алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку – на суму 206 тисяч гривень. 2 аналогічних випадки з тютюновими виробами – на суму 441 тисяча гривень. 3 випадки торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими ніж встановлені виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів – на суму 30 тисяч гривень.

Зафіксовано також два випадки торгівлі алкоголем з використанням касового апарату, не зазначеному у ліцензії – на суму 20 тисяч гривень. Ще у двох випадках торгівці зберігали підакцизний товар у місцях зберігання, не внесених до Єдиного реєстру – на суму 34 тисячі гривень. Ще два власники ліцензій оштрафовано на 34 тисячі гривень за несвоєчасне подання звіту чи подання недостовірних даних у звіті про обсяги виробництва чи обігу тютюну й алкоголю тощо.

Крім того, в області усе ще трапляються торгівці, які не гребують продавати тютюн та алкоголь неповнолітнім. Хоч це й заборонено законом. Таких випадків продажу цьогоріч податківці виявили 22. Завдяки цьому до бюджету додатково надійде близько 150 тисяч гривень, накладених за це штрафних санкцій. До того ж 14 торгових точок позбавилися відповідних ліцензій.

Відзначимо також, що наразі в області ліцензії мають понад 4 тисячі закладів торгівлі. Понад 80 відсотків ліцензій видано підприємцям – фізособам, решту – юридичним особам.

Аби забезпечити лад у торгівлі підакцизними товарами податківці проводять заходи у співпраці з керівниками місцевих громад та райдержадміністрацій. Зокрема, діляться з ними інформацією про незаконну реалізацію підакцизної продукції на території населених пунктів, де відсутні ліцензовані торгові заклади.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне