За систематичне порушення природоохоронного законодавства посадова особа сплатить державі чималі збитки

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

В листопаді 2020 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства, в частині виконання вимог Інспекції щодо усунення порушень Меджибізькою територіальною громадою.

В ході перевірки було встановлено факт засмічення твердими побутовими відходами земельної ділянки, внаслідок розміщення відходів різного морфологічного складу, які знаходяться на відстані 19 метрів від врізу води річки Південний Буг в межах населеного пункту села Требухівці Хмельницького (Летичівського) району. Засмічення утворилось внаслідок невжиття заходів головою Меджибізької громади такими забруднюючими речовинами як нікель, рухомими формами марганцю, міді, свинцю, цинку а також хлориди та неполярні вуглеводні (нафтопродукти).

Вчиненням зазначеного засмічення порушено вимоги Закону України «Про відходи». Однак на даній території порушення продовжувались.

Таким чином, систематичне невиконання приписів Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області тягне за собою зобов’язання по відшкодуванню збитків завданих навколишньому природному середовищу, згідно з відповідною Методикою. Розмір шкоди становив 188 тис 936 грн.

Інспекцією направлена претензія до Меджибізької територіальної громади щодо добровільного відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди.

У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди, Держекоінспекція у Хмельницькій області буде звертатись з вимогою до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне