За втручання прокуратури усунуто порушення під час публічної закупівлі на суму 2,1 млн грн

Фото: http://uavto.dp.ua/
За результатами розгляду позовної заяви Хмельницької обласної прокуратури усунуто порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель комунальним підприємством Славутської міської ради.
 
Встановлено, що у квітні минулого року тендерним комітетом комунального підприємства розглянуто пропозиції постачальників та визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю за бюджетні кошти паливно-мастильних матеріалів – дизельного палива та бензину марок А-92, А-95.
 
Відповідно до умов правочину загальний об’єм товарної продукції склав майже 95 тис літрів вартістю 2,1 млн грн.
 
Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено ряд додаткових угод, якими загальні обсяги пального, що планується закупити, зменшено на 4,3 тис літрів. При цьому, після внесення змін щодо обсягів закупівлі, ціна договору лишилась сталою.
 
Водночас, ринкові ціни на бензин та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту внесення змін до договору тільки зменшувались.
 
З метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання додаткових угод до договору про закупівлю товарів недійсними.
 
Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне