Захисник “Азовсталі” Михайло Діанов оплатив протезування в США військовому з Хмельниччини

Фото: Михайло Діанов/Instagram

Захисник “Азовсталі” з Тернополя Михайло Діанов передав понад 2 мільйони гривень з коштів, які раніше зібрали йому на лікування небайдужі, на біонічні протези військовослужбовцю Роману Григоряну родом з села Чорниводи, що на Городоччині Хмельницької області. Інформує Суспільне.

Про те, що їхній земляк, який втратив ногу та руку в боях під Бахмутом влітку цього року, поїхав на протезування до США завдяки допомозі Михайла Діанова, повідомляють на сайті Городоцької міської територіальної громади.

“Це один з тисяч героїв війни Роман Григорян. Він з Хмельниччини, майже земляк. Ще й батько доньки. Він бився на Східному напрямку у лавах 14-ї бригади імені Князя Романа. Під тим самим Бахмутом в липні він потрапив під касету. Втратив праву руку і праву ногу. Завдяки вашій допомозі мені, Роману в ці дні в Міннеаполісі (США) ставлять якісні біонічні протези. На це я передав трохи більше 2 млн. грн. з ваших донатів. Якщо точно – 52 313 доларів”, — так, за повідомленням Городоцької громади, написав Михайло Діанов на своїй Instagram-сторінці.

За словами Діанова, про потребу Романа Григоряна у протезах він дізнався, коли сам був на операції в США.

“У Вашингтоні почув його історію. Поспілкувались з хлопцями з PROTEZ Foundation. Домовились. Ваша допомога мені тепер дозволить Роману ходити і обіймати доньку. Сподіваюсь, нам ще випаде можливість поспілкуватись особисто”, – написав Діанов.

Роман Григорян у квітні 2022 року із словами «Я хочу йти на фронт. Бо хто, як не я?» пішов у військкомат, писало про бійця місцеве інтернет-видання Городок. City“.

“Спершу сина відправили на навчання до Львова. Далі — у Новоград-Волинський, потім — на Донецький напрямок, — розповідала Городок. City мати військового Лілія Розквас. — Він дуже швидко освоїв військову спеціальність, і коли там командири запитали, хто йде на перший фланг, він відразу сказав: “Я”. 21 липня Роман разом із побратимами розвантажували боєкомплекти і якраз у цей час окупанти нанесли по них ракетний удар. Це було у Бахмуті. Він накрив собою молодого хлопчину, якого йому стало дуже шкода”.

Життя побратима Роману врятувати вдалося, та от свою руку і ногу — ні. Спершу військового оперували у Бахмуті, потім — у Дніпрі, далі — у Києві. Він пережив ампутації двох кінцівок (руки немає вище ліктя, ноги — вище коліна), у бійця було наскрізне поранення легень. Після всіх операцій Роман пройшов реабілітацію, а тепер проходить протезування в США. Удома на Городоччині військового чекають 7-річна донечка, дружина і батьки.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне