Закликав брати автомати і йти на Київ: суд покарав жителя Нетішина

Фото: ілюстративне

Чоловіка обурило, що нібито Україна «продає зерно сомалійським піратам».

Нетішинський міський суд визнав місцевого жителя винним у діях, спрямованих на насильницьке повалення конституційного ладу й захоплення влади. Чоловік привселюдно закликав «брати автомати та йти на Київ». З це йому призначили два роки в’язниці, але замінили це покарання роком випробувального терміну. Крім того, засуджений повинен сплатити майже 12 тисяч гривень за проведення експертиз.

Згідно з вироком суду, подія сталася ввечері 21 серпня минулого року в міському парку Нетішина. Під час розмови зі знайомими він виголосив промову. Сказав, що Україна нібито нічого не виробляє, лише «продає зерно сомалійським піратам і ще комусь там». Мовляв, через це «булка хліба коштуватиме 100 гривень». Тому він заявив, що «треба брати автомати і йти на Київ… виганяти ту Верховну Раду».

Експертиза встановила, що у його словах наявний заклик до збройного повалення конституційного ладу та захоплення державної влади. Тобто ознаки злочину, передбаченого частиною 2 статті 109 Кримінального кодексу України.

У травні цього року чоловік уклав з прокуратурою угоду про визнання своєї винуватості, Далі під час судового засідання він розкаявся. Зазначив, що «сьогодення та війна дуже вплинули на його погляди та визначеність».

Тож суд визнав нетішинця винним і призначив йому два роки в’язниці без конфіскації майна. Однак звільнив його від відбування покарання, встановивши рік випробувального терміну. Також орган правосуддя зобов’язав чоловіка сплатити 11 тисяч 949 гривень за проведення експертиз.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне