Замість премій чиновникам громада на Хмельниччині 500 тис грн виділила на потреби війська

Фото: Красилівська міська рада

Пів мільйона гривень направить Красилівська тергромада Хмельницького району на забезпечення першочергових потреб військових підрозділів на передовій. Ці кошти зекономили, відмовившись від нарахування премій працівникам міськради. 

Таке рішення сьогодні, 3 червня, ухвалили депутати на черговій сесії Красилівської міської ради. 

“500 000 гривень, зекономлених на фонді оплати праці працівників міської ради, направлено на придбання найнеобхіднішого для жителів нашої громади, які зараз перебувають на передовій. Всі наші зусилля для єдиного — Перемоги!”, – наголосила очільниця громади Ніла Островська.

З-поміж інших питань, як повідомляють в міськраді, обранці проголосували за надання 100 % пільги на відвідування Спортивно-реабілітаційного центру учасникам російсько-української війни, які зазнали поранень під час виконання військового обов’язку. Також виділили 55 000 гривень матеріальної допомоги трьом жителям громади на лікування після поранення, встановлення пам’ятника загиблому в 2021 році воїну, дороговартісне лікування.

Окрім того, на суму 35 000 гривень підтримали релігійну громаду Пресвятого серця Ісуса Римо-католицької церкви в місті Красилів для відшкодування комірного у зв’язку із розміщенням там переселенців. Понад півтора мільйона гривень бюджетних коштів пішло на оплату спожитих енергоносіїв багатопрофільної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги. На ремонт лазні, громадських криниць, комунальної техніки, під’їзду багатоквартирного будинку, сектору Управління державної міграційної служби передбачили загалом 368 000 гривень. Ще 114 000 гривень виділили на виплату зарплати керівнику КП “Водограй” у зв’язку із ліквідацією підприємства, 20 000 — на придбання необхідних засобів для безпритульних собак та 15 000 — на закупівлю двох велосипедів для поліцейських.

Також депутати підтримали звернення до Верховної Ради України щодо врегулювання на загальнодержавному рівні питання діяльності релігійних громад, які можуть бути пов’язані з країною-агресором.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне