“Заморожене” будівництво 25-поверхівки у центрі Хмельницького: за понад 2 роки розслідування немає жодного підозрюваного

Фото: https://ngp-ua.info/

Хмельницький міськрайонний суд продовжив на шість місяців розслідування у кримінальному провадженні щодо будівництва 25-поверхового житлового комплексу у центрі Хмельницького на вул. Кам’янецька, 2-А.

Про це свідчить ухвала від 28 квітня, інформує НГП.

Відповідне клопотання подав до суду слідчий Нацполіції Довгалюк. Він пояснив, що завершити досудове розслідування, яке триває з 30 жовтня 2018 року, неможливо, оскільки необхідно провести ряд слідчих дій:

  • отримати тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення оригіналів документів засідання секції Житлового будівництва промислової та інженерно-транспортної забудови, будівельних матеріалів і виробів Науково-технічної ради Мінрегiону, звернення оформлене протоколом від 04.03.2016 № 11 та звернення ПМП «Фінмаркет» від 02.03.2016;
  • допитати директора та представника ПМП «Фінмаркет» щодо обставин подання звернення про отримання дозволу на можливість відхилень від державних будівельних норм при будівництві висотного багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими торгівельно-офісними приміщеннями та закладами ресторанного господарства;
  • допитати головного інженера проекту-розробника проектної документації та відповідального за виконання робіт;
  • отримати дозвіл на проведення обшуку за юридичною адресою ПМП «Фінмаркет» з метою відшукання та вилучення оригіналів документів, які виготовлялись та подавались для отримання дозволу на можливість відхилень від державних будівельних норм при будівництві висотного багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими торгівельно-офісними приміщеннями та закладами ресторанного господарства.

Розслідування триває за ст. 356 (“Самоправство”), ч. 1 ст. 366 КК України (“Службове підроблення”). При цьому повідомлення про підозру у вчиненні цього кримінального правопорушення нікому не вручалось.

За даними Публічної кадастрової карти, земельна ділянка на вул. Кам’янецька, 2-А площею 2500 кв. м (кадастровий номер 6810100000:01:004:0120) має цільове призначення – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови під будівництво готельно-торгівельно-розважального комплексу.

Тут планувалося будівництво 25-поверхового житлового комплексу, який мав складатись, як з комерційних приміщень: магазинів, салонів, кафе, ресторанів тощо, так і з 195 одно-, дво-, трикімнатних житлових квартир. Для цього рішенням Хмельницької міської ради від 27 травня 2009 року  №20 було передано в оренду ПМП “Фінмаркет” земельну ділянку площею 2500 кв.м. на вул. Кам`янецька, 2а під будівництво готельно-торгівельно-розважального комплексу, категорія земель – землі житлової та громадської забудови.

На підставі цього рішення між Хмельницькою міською радою та приватним малим підприємством “Фінмаркет” 5 жовтня 2009 року укладено договір оренди цієї земельної ділянки. Додатковими угодами від 26 червня 2012 року і 18 листопада 2015 року договір оренди поновлено до 27 травня 2018 року.

На початку квітня 2018 року депутати Хмельницької міської ради проголосували за не поновлення договору оренди земельної ділянки площею 2500 кв. м на вул. Кам`янецькій, 2а приватному малиму підприємству “Фінмаркет”.

10 червня 2019 року Хмельницький міськрайонний суд наклав арешт із забороною використання земельної ділянки на вул. Кам`янецька, 2а площею 2500 кв.м (кадастровий номер № 6810100000:01:004:0120), яка належать Хмельницькій міській раді на праві власності.

Наразі всі будівельні роботи тут призупинено, на будмайданчику залитий фундамент і стоїть кран.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне