Заповніть анкету: хмельничани отримують листи від Ради регіонального розвитку

1
Фото: www.oporaua.org

Мешканці Хмельницького отримують листи від Ради регіонального розвитку. У конвертах формату А4 міститься набір матеріалів про напрямки та план перспективного розвитку міста й області. А також анкета і конверт, у якому свої пропозиції щодо розвитку регіону та зауваження до роботи місцевих керівників можна надіслати безпосередньо Президентові України Петру Порошенку. У матеріалах не повідомляють, за рахунок яких коштів здійснено їх друк та розповсюдження та яка мета поширення друкованої продукції зі згадкою Президента України Петра Порошенка. Про це пише сайт Громадянської мережі ОПОРА.

Матеріали, які спостерігачам ОПОРИ передали мешканці Хмельницького, пов’язані із діяльністю Ради регіонального розвитку, створеної Президентом України Петром Порошенком у 2015 року відповідно до Указу №224/2015. Рада є консультативно-дорадчим органом при Президентові України. Однак раніше випадків розповсюдження таких листів на Хмельниччині не фіксували.

З-поміж матеріалів, які наявні у конверті, брошура «Напрямки перспективного розвитку міста Хмельницького та області на 2019-2021 роки (проект)», карта-схема «План перспективного розвитку Хмельницького. 2019-2021 роки (Проект)». Анкета, за допомого якої можна висловити свою думку про важливі напрямки розвитку регіону та оцінити роботу регіональних і місцевих керівників. І конверт, у якому заповнену анкету можна надіслати Президентові, не витрачаючи при цьому коштів.

2

www.oporaua.org

На звороті обкладинки брошури «Напрямки перспективного розвитку міста Хмельницького та області на 2019-2021 роки (проект)» розміщено фото Президента. А на першій сторінці звернення до громадян, у якому Петро Порошенко пояснює мету поширення зазначених матеріалів: «Ми прагнемо залучити мешканців міст, селищ і містечок до проектів розвитку своїх територій. Саме тому я ініціював підготовку планів перспективного розвитку на найближчі три роки для кожного регіону та громади. Вони визначають ключові точки зростання по всій країні. Люди повинні знати, як змінюватимуться їхні громади в наступні три роки, куди підуть зароблені ними кошти».

Розвиток Хмельниччини у 2014-2018 роках

На наступних сторінках йдеться про те, як розвивався Хмельницький та область у 2014-2018 роках. Передусім, як відбувалися децентралізаційні процеси, а відтак про те, які проекти планується реалізувати у 2019-2021 роках. На звороті брошури вказали, що пропозиції і зауваження громадяни можуть надсилати Президентові у спеціальному конверті, відправлення якого для громадян безкоштовне.

3

www.oporaua.org

Як вказано на «Плані перспективного розвитку Хмельницького. 2019-2021 роки (Проект)», він розроблений на виконання Указу Президента України Петра Порошенка від 6 грудня 2018 року № 412/2018. Карта-схема цілком присвячена місту Хмельницькому, на ній зазначено «об’єкти соціально-економічного та культурного розвитку, що плануються до реалізації у 2019-2021 роках».

Заповніть анкету

У анкеті, яку просять заповнити мешканців Хмельницького, зазначивши при цьому, зокрема, й персональні дані, написано: «Просимо висловити Вашу думку, відповідаючи на запитання анкети. Надіслати її на адресу Президента України можна безкоштовно через будь-яку поштову скриньку Укрпошти у спецконверті, який є в надісланому Вам пакеті матеріалів». На звороті анкети наголошують: «Увага! Надісланий Вам пакет матеріалів виготовлено без будь-яких бюджетних витрат».

4

www.oporaua.org

ЗУ “Про захист персональних даних”

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяни Юзвяк, при заповненні анкети громадянами у них отримується згідно із законом згода на обробку та використання персональних даних, однак не повідомляється з якою метою вказані дані будуть використані (ч. 2 ст. 12 Закону України «Про захист персональних даних»). Приміром, чи буде комусь в подальшому передано персональні дані особи, яка виставила в анкеті негативну оцінку голові облдержадміністрації чи міському голові.

6

www.oporaua.org

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне