Заступник голови Олешинської ОТГ, якого підозрюють у хабарництві, частково визнав свою вину

Жінка отримала 8,5 років ув'язнення за вбивство свого співмешканця
Фото: суд

Суд обрав домашній арешт (з 18 год. 00 хв. по 07 год. 00 хв. ранку) для заступника голови Олешинської сільської ради Юрія Гуцалюка, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України). Інформує НГП.

Про це свідчать ухвали Хмельницького міськрайонного суду від 31 січня.

За даними досудового розслідування, з кінця листопада 2019 року посадовець в приміщенні Олешинської сільської ради поставив вимогу підприємцю надати йому неправомірну вигоду на суму 1000 доларів за доступ її до конкурсу з права укладення договору оренди нежитлового приміщення та в подальшому безперешкодного підписання такого договору.

Після такої умови жінка написала заяву до правоохоронних органів.

Передача хабара відбулася 29 січня поблизу будівлі Хмельницької РДА у салоні автомобіля.

Під час обрання міри запобіжного заходу Юрій Гуцалюк частково визнав вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення (вважає неправильною кваліфікацію його дій).

Крім цього, суд відсторонив підозрюваного чиновника від займаної посади – до 25 березня 2020 року, включно.

Також суд поклав ряд обов’язків на заступника голови ОТГ: прибувати за кожною вимогою слідчого, прокурора, суду; утриматись від спілкування з іншими учасниками кримінального провадження; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи що дають право на виїзд з України і в`їзд в України.

Нагадаємо, що санкція ч.3 ст.368 КК України передбачає призначення покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Нагадаємо, що жителька Рівного замовила вбивство хмельничанина, щоб вирішити свої проблеми фінансового характеру. Замовницю затримали під час передачі виконавцю злочину 4,5 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне