Засуджено чоловіка, котрий обікрав свого товариша, що заснув у авто

4
Фото: sq.com.ua

9 травня двоє товаришів розпивали алкоголь у салоні ВАЗу. Коли один із них заснув на задньому сидінні, другий – зняв з нього срібні ланцюжок та хрестик вагою понад 40 г. Того ж дня злочинець продав поцуплене добро за 230 гривень.

Про це йдеться у вироку Полонського районного суду, який визнав останнього винним у крадіжці (частина 1 статті 185 Кримінального кодексу України) та призначив покарання у виді 850 гривень штрафу (50 неоподатковуваних доходів громадян). – Саме таке було обумовлене угодою про примирення між потерпілим та обвинуваченим, яку суд затвердив.  

«Узгоджена потерпілим і обвинуваченим міра покарання відповідає загальним засадам призначення покарання, інтересам суспільства не суперечить, є справедливою, необхідною і достатньою для виправлення К. та запобігання вчинення ним нових злочинів». – Робить висновок суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Довідково. Частина 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин. Або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців. Або позбавленням волі на строк до трьох років.

За інформацією Хмельницького апеляційного суду. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне