Засуджено неповнолітнього, раніше судимого, що продовжив займатись грабежем

2
Фото: znaj.ua

Хмельницьким міськрайонним судом  засуджено до 4 років 8 місяців  позбавлення волі  неповнолітнього хмельничанина, учня 11 класу, однієї зі шкіл міста, в якого на утриманні знаходиться двохрічний син, що обвинувачувався у вчинені злочину, передбаченого  частиною 2 статті 186 КК України (грабіж).

Молодий чоловік у 2017 році був засуджений уже Хмельницьким міськрайонним судом за вчинення аналогічного злочину до 4 років 3 місяців позбавлення волі, однак не відбув покарання повністю. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду. 

Відповідно до вимог ст. 65 КК України особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, має бути призначене покарання, необхідне і достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень. Суд, призначаючи покарання, зобов’язаний врахувати ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, дані про особу винного. А також обставини справи, що пом’якшують і обтяжують покарання.

Згідно з ч. 2 ст. 50 КК України покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених. А також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами.

Саме за таким принципом молодому чоловіку було призначено покарання вперше. 

Однак молодий чоловік на шлях виправлення не став, не зрозумів, та продовжив вчиняти злочини. Так, в листопаді 2016 року обвинувачений  перебуваючи біля одного із будинків в центрі м. Хмельницького  наніс потерпілому кілька ударів в голову. Від чого останній впав на асфальт та забрав у нього гаманець з коштами  та картками, мобільний телефон. А також рюкзак з особистими речами. А заволодівши ще й карткою одного із банків, зняв,  з допомогою терміналу  кошти з рахунку потерпілого. Це близько 4 000 грн.

Суд призначаючи покарання врахував, що обставиною, що пом’якшує покарання обвинуваченого, є вчинення кримінального правопорушення неповнолітнім. І також те, що на його утриманні знаходиться малолітній син.

Тож в підсумку, суд призначив покарання обвинуваченому у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі та приєднав невідбуту частини покарання за попереднім вироком Хмельницького міськрайонного суду за ч. 2 ст. 186 КК України. Остаточно призначив покарання у виді 4 років 8 місяців позбавлення волі.

Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений до суду апеляційної інстанції. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне