Засуджено шахрая, який за схемою «ваш родич в біді» ошукав хмельничан на 300 тис грн

8
Фото: rp.mk.ua

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину 33-річного мешканця м. Антрацит Луганської області у вчиненні шахрайства. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області. 

У результаті проведеного досудового розслідування встановлено, що, зловмисник разом зі своїм спільником розробили план заволодіння чужими коштами.

Реалізуючи свій злочинний умисел, один із них телефонував на стаціонарні телефони мешканців м. Хмельницького та представлявся головним лікарем Хмельницької обласної лікарні. Потім повідомляв неправдиву інформацію про необхідність надання дороговартісної невідкладної медичної допомоги їх родичам у зв’язку із ДТП.

Розгубленим співрозмовникам, котрі не розмірковуючи хотіли віддати кошти «на врятування життя своїх рідних», псевдолікар пропонував передати їх через свого «водія», який приїжджав за повідомленими ними ж адресами. Таким чином шахраї ошукали восьмеро мешканців обласного центру, які є особами похилого віку, на загальну суму близько 300 тис грн.

Як повідомив перший заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Павло Маслюк, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи, яка заволоділа коштами потерпілих, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України. Це шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі. Матеріали стосовно його спільника виділено в окреме провадження, яке на даний час розслідується.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне