Завдяки прокуратурі до бюджету сільської громади надходитиме 2 млн.грн. орендної плати

ж
Фото: agropolit.com

Здійснено вступ у розгляд районним судом цивільної справи за позовом громадянина про визнання недійсними та скасування земельних торгів. А також  зобов’язання укласти договори оренди землі. Про це інформує облпрокуратура.

Так, вказаній особі ще у 2011 році надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земель резервного фонду. Загальна площа становить 115 га на території Яснозірської сільської ради Віньковецького району.

Враховуючи, що нею ніяких активних дій щодо укладення договору оренди не вчинено, вказану землю було включено до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Права на які пропонуються до продажу на земельних торгах.

У лютому минулого року за результатами аукціону ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області були укладені договори оренди спірних земельних ділянок з одним із селянських фермерських господарств. Це господарство запропонувало найвищу орендну плату за використання  землі у сумі 2065 тис. грн.

Не погоджуючись із даними правочинами, попередній користувач оскаржив вказані дії державного органу та фермерського господарства до суду.

За участі прокуратури Віньковецьким районним судом у грудні 2018 року у позові особи до ГУ Держгеокадастру в Хмельницькій області, селянського фермерського господарства та  райдержадміністрації відмовлено.

Таким чином, місцевий бюджет Яснозірської сільської ради Віньковецького району поповнятиметься більш ніж  на 2 млн.грн. щорічно.

Нагадаємо, що поблизу хмельницького аеропорту захоронено 80 тонн хімічних речовин. Народні депутати від Хмельниччини звернулися до міністра МВС Арсена Авакова і генпрокурора Юрія Луценка. Вони просять вплинути на ситуацію з нелегальним захороненням 80 тонн хімічних речовин поблизу хмельницького аеропорту. Депутатський запит підписали обранці Олександр Герега, Андрій Шинькович і Роман Мацола. Політики констатували, що рік тому описували цю проблему правоохоронним органам, однак нейтралізації хімічних речовин не відбулося.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне