Завдяки роздрібному акцизу громади Хмельниччини отримали 70 мільйонів гривень надходжень

11
Фото: myvin.com.ua

Від реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів до місцевих бюджетів Хмельницької області надійшло 70 мільйонів гривень акцизного податку.

«Через моніторинг ситуації на ринку реалізації алкоголю і тютюну, а також оперативне та своєчасне проведення контрольно-перевірочних заходів ми впливаємо на посилення його прозорості. Та залучення коштів до місцевих бюджетів. Водночас і самі споживачі повинні уважно ставитися до питання отримання у продавця алкоголю та тютюну фіскального чека. Який згідно вимог закону повинен відображати не лише суму сплаченого покупцем роздрібного акцизу, а й гарантує належну якість товару. Важливою у цьому плані є й позиція керівників ОТГ, які мають дбати про бюджет», – зазначив начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Віктор Кухар.

Посадовець підкреслив, що головам об’єднаних територіальних громад надано інформацію про кількість неліцензованих населених пунктів області.

Прохання провести роботу з суб’єктами господарювання, які провадять діяльність на території населених пунктів. Там де відсутні ліцензовані заклади торгівлі, на предмет отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

За результатами налагодженої співпраці протягом цього року задокументовано більше трьох десятків порушень на суму 350 тисяч гривень. Відповідно ОТГ в результаті співпраці з ДФС лише за напрямком контролю додатково отримали близько 600 тисяч гривень за рахунок сплати фінансових санкцій.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне