Зеленський готовий заплатити штраф за кавування у кафе під час карантину

Фото: https://www.pravda.com.ua/

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий заплатити штраф, якщо його дії визнають порушенням правил карантину.

Джерело: відповідь журналістці у Хмельницькій області після обговорення планів щодо ремонту доріг та аеропорту

Напередодні у соцмережах кепкували з фотографії, на якій президент п’є каву в одному з закладів Хмельницького в оточенні чиновників. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко був присутній при цьому. Усі присутні були без захисних масок чи респіраторів.

Заклади харчування можуть обслуговувати клієнтів у залах лише з 5 червня, а доти видають каву з собою чи працюють на відкритому повітрі.

Коментар Володимира Зеленського:

“Я готовий віддати штраф, якщо я щось порушив… Мен сказали, запросили, я зайшов – усе там перевірили”.

Пояснення Віктора Ляшка

 “Ми вчора йшли по вулиці, хотіли взяти кави до себе. Ресторатори, як і інший бізнес, хочуть відкритися раніше, – вони звернулися до нас: дивіться, ми вже готові виконувати ваші норма. Ми просто зайшли перевірити.

Було все дотримано так, як прописано в наших нормах. Я сидів подалі, контролював.

Подивилися, чи все буде працювати, оскільки ми всі переживаємо: динаміка захворюваності в нас не зменшується, вона стабільна. Тому переживає президент, переживаю я… Не розглядайте це як порушення карантину, а подивіться як на інспекцію як будуть працювати заклади буквально вже з завтрашнього дня”.

На запитання, чи приїде президент до Хмельницького 1 вересня, Зеленський відповів: “У мене ж теж маленький хлопчик, із ним треба домовитися”. Але зазначив, що “школи будуть працювати”.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне