Жорстоко катували, обливали пальним, вимагали гроші: на Хмельниччині затримали групу розбійників

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Злочинне угруповання вчинило серію нападів на господарів приватних маєтків у Бучанському та Броварському районах. Озброєні автоматами та пістолетами злочинці вдирались до маєтків вночі, зв’язували та мордували людей.

Організатор групи — 29-річний житель столиці, який перебував у розшуку за бандитизм та угон транспорту. Розбійні напади він скоював разом із двома поплічниками., повідомили у поліції.

Так, в Ірпені зловмисники увірвались до будинку 70-річного місцевого мешканця, взялись нещадно бити, погрожувати та вимагати гроші. Розбійники перерили весь будинок, забрали готівку і зникли.

У селі Красилівка вчинили розбійний напад на родину підприємця, коли ті увечері відпочивали. Озброєні зловмисники завдавали удари власнику будинку, погрожували відрізати вуха, а згодом облили пальним та погрожували підпалити. Після того, як родина віддала всі заощадження, –  залишили будинок.

Поліція Київщини затримала розбійників у Хмельницькій області, саме перед тим, як вони готувались вчинити черговий напад.  Двоє осіб нині перебувають у слідчому ізоляторі, третьому учаснику злочинного угруповання, який знаходиться за кордоном, заочно повідомлено про підозру.

У ході проведення 14 санкціонованих обшуків поліцейські вилучили автоматичну зброю, гранати, кайданки, пластикові хомути, засоби для відмикання дверей, банківські картки, одяг, в якому вчиняли розбої, та інші речові докази.

За фактом розбою, спрямованого на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, вчиненого організованою групою в умовах воєнного стану, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень слідчі відкрили кримінальне провадження (ч.4 ст.187 ККУ). Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне