Жителям 30-кілометрової зони біля ХАЕС хочуть скасувати пільговий тариф на електроенергію

Фото: https://uprom.info/

НКРЕКП планує скасувати знижений тариф на електричну енергію для побутових споживачів, які проживають у радіусі 30 км від атомних електростанцій. Про це свідчать матеріали до засідання комісії 3 січня 2020 року.

Йдеться про передбачений частиною 3 статті 17 закону “Про електроенергетику” порядок, яким встановлено тариф на електроенергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні АЕС, у розмірі 70% від діючого тарифу, встановленого для побутових споживачів.

При цьому в НКРЕКП зауважили, що стаття 17 закону “Про електроенергетику” втратила чинність з дати запуску нового ринку електроенергії.

У матеріалах зазначається, що положенням статті 7 закону “Про ринок електроенергії” передбачається, що ціни і тарифи на електроенергію, які регулюються державою, не мають допускати перехресного субсидування.

Регулятор наголошує, що, таким чином, наразі немає законодавчих підстав для застосування тарифу на електроенергію в розмірі 70% від рівня діючого тарифу для споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій.

p31_03-01-20

Варто зазначити, що даний проєкт постанови суперечить статті 22 Конституції України, якою передбачено, що при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне