Знайшов гаманець і не віддав власнику: у Хмельницькому судили бригадира «Хмельницькводоканалу»

Фото: ілюстративне

Житель Хмельницького району, який працює бригадиром МКП «Хмельницькводоканал», якось помітив на столику тераси міської кавʼярні старий чоловічий гаманець. Переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, чоловік підібрав його і заглянув у середину. Там знайшов 9500 гривень і пенсійне посвідчення. Однак спокуса виявилася для нього настільки великою, що власника знахідки він розшукувати не став, а розпорядився його майном на власний розсуд. Через деякий час до чоловіка приїхали працівники поліції, яким він добровільно віддав гаманець, гроші та документ.

Інформує НГП.

Такі дії Хмельницький міськрайонний суд кваліфікував за ч. 4 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану, та за ч. 3 ст. 357 КК України, як незаконне заволодіння важливим особистим документом іншої людини, інформує пресслужба суду.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю, він щиро розкаявся та підтвердив обставини за яких підібрав знахідку. За місцем проживання чоловік характеризується позитивно, жодних обтяжуючих обставин суд не виявив.

За сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, чоловіку призначено остаточне покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Водночас суд звільнив його від відбування покарання, призначивши один рік і шість місяців іспитового строку. Окрім того суд стягнув із обвинуваченого на користь держави 1434 гривень процесуальних витрат за проведення експертиз.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне