Зняття порчі, оренда житла та позика через інтернет: хмельничани продовжують потерпати від шахрайських схем

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Минулої доби до Шепетівського райуправління поліції звернулось троє шепетівчан, яких ошукали шахраї.

Сім тисяч гривень та шістсот доларів віддала літня мешканка Шепетівки невідомій особі за зняття порчі. До помешкання 74-річної пенсіонерки завітала невідома жінка, яка повідомила, що вміє «лікувати» негативну енергетику. В результаті виманила у бабусі усі заощадження.

Ще одна потерпіла 65-річна жінка потрапила на вудку псевдоорендарів. Шахраї під приводом здачі квартири в оренду ошукали її на 6 500 гривень.

Третя за вчора потерпіла від шахраїв — також шепетівчанка. Жінці в популярній соціальній мережі надійшло повідомлення нібито від подруги. У листі «знайома» просила позичити гроші. Тож жінка відправила на зазначений рахунок 2750 гривень. Лише згодом з’ясувалося, що це шахрайство.

Поліція нагадує правила поведінки у таких ситуаціях:

• Якщо до вас підійшли на вулиці з пропозицією погадати чи зняти порчу, намагайтеся чимшвидше позбутися таких нав’язливих «добродіїв». Якщо не виходить — телефонуйте на 102 або покличе на допомогу перехожих. 

• Не пускайте до своєї оселі незнайомих людей, не передавайте їм свої речі.

• Якщо шукаєте житло в оренду — будьте пильні та перевіряйте кожну пропозицію. Поки остаточно не переконаєтесь у наявності житла та добросовісності орендодавців — не передавайте кошти.

• Під час спілкування в месенджері з друзями будьте уважні, пам’ятайте про те, що аккаунт можна зламати.

Бережіть свої кошти.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне