Знову ріжуть дерева. ДП «Проскурівське лісове господарство» нараховано збитків понад 11 тис.грн.

Фото: Ілюстративне

У період з 16 по 19 лютого 2021 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено планову перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства  Державного підприємства «Проскурівське лісове господарство», на території Хмельницької, Старокостянтинівської та Волочиської міських територіальних громад.

За результатами перевірки було встановлено факт пошкодження дерев (граб, клен, дуб, липа, ясен) до ступеня припинення росту.

Відповідно до «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту», проведено розрахунки шкоди, яка склала 11 тис. 275 грн.

Інспекцією підготовлена претензія до Державного підприємства «Проскурівське лісове господарство» щодо добровільного відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди незаконною рубкою дерев.

У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди, Інспекція буде змушена звернутись з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне