114 млн. грн. субвенції на соціально-економічний розвиток Хмельниччина отримала завдяки Мельнику

114 млн. грн. субвенції на соціально-економічний розвиток Хмельниччина отримала завдяки Мельнику
Фото: YE.UA

За майже 4 роки діяльності народний депутат Сергій Мельник ініціював, а Уряд підтримав, виділення на Хмельницьку область 114,1 млн. грн. державної субвенції на здійснення заходів щодо соціально – економічного розвитку окремих територій. З цієї суми майже 101 млн. грн. було виділено на об’єкти міста Хмельницького.

Реалізовані кошти субвенції у 2015-2016 роках

Так, у 2015 році з державної субвенції надійшло 2,7 млн. грн. на завершення будівництва житлового будинку по вул. Озерна, 6/2А. Будівництво було розпочато згідно Державної цільової програми будівництва доступного житла. Майже 4 млн.грн. розподілено на реконструкцію садочка № 3 по провулку Успенского (Жукова). А 8,4 млн. грн. виділено на придбання 2-х тролейбусів для ХКП «Електротранс».

У 2016 році продовжено фінансування реконструкції садочка № 3 – 1,5 млн. грн. Хмельницький пологовий будинок першим із закладів медицини отримав кошти на придбання сучасної медичної апаратури: системи діагностичної рентгенівської для мамографії (Siemens), вартістю 4,8 млн. грн. За кошти субвенції, а саме 600 тис. грн., цього ж року капітально відремонтовано з облаштуванням міні-футбольного поля зі штучним покриттям спортивний майданчик НВК № 6 (вул. Молодіжна, 5/1).

Реалізовані пропозиції у 2016-2017 роках

Протягом 2016 – 2017 рр за пропозицією Сергія Мельника 31 школа міста та 5 закладів культури  отримали по 150 – 200 тис. грн. на оновлення комп’ютерної техніки, придбання мультимедійних комплексів, обладнання, меблів. На це було спрямовано з державного бюджету близько 6,7 млн. грн.

В 2017 році ще 2 заклади охорони здоров’я змогли оновити свою матеріальну- технічну базу. Отримані 10 млн. грн.  кардіологічний диспансер спрямував на придбання мобільного цифрового аппарату рентгенангіографії, аппарату УЗД експертного класу та портативного УЗД аппарату. Онкологічний диспансер придбав за ці кошти сучасні апарати ультразвукового дослідження та обладнання для реанімації та поліклініки.

Також у 2017 році 20 млн. грн. було виділено за пропозицією Сергія Мельника для будівництва другої черги Чернелівського водогону.

Профінансовані ініціативи за 2018 рік

Із реалізованого вже у 2018 році:

  • за майже 1,9 млн. грн. повністю оновлено зал спортивної гімнастики (спортивне обладнання, інвентар, покриття, мати) у Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді (вул. Пилипчука, 41);
  • коштами субвенції здійснюється капітальний ремонт будівлі онкодиспансеру (7,5 млн. грн.);
  • придбано 2 сучасних спортивних пневматичних гвинтівки для НВК № 10 (вул. Водопровідна, 11) вартістю 170 тис. грн.;
  • близько 1,8 млн. грн. виділено на будівництво мереж водопроводу та напірної каналізації по вул. Геологів, та інші об,єкти.

Передбачені кошти на 2018 рік

У листопаді 2018 року Уряд погодився з черговими пропозиціями народного депутата Сергія Мельника і під час розподілу субвенції з державного бюджету на соціально-економічного розвитку окремих територій, ще 11 млн. грн. передбачив для міста Хмельницький. Знову 2 медичні заклади отримають кошти на придбання сучасного обладнання: 5 млн. грн. онкодиспансер, та  міська об’єднана стоматологічна поліклініка зможе придбати за 1,6 млн. грн. дентальний цифровий томограф.

Ще 3.2 млн. грн. субвенції виділено на будівництво мереж водопроводу в мікрорайоні по вул. Гунашевського, вул. Дубівська, вул. Білогородська, вул. Авіаційна, пров. Білогородський, пров. Авіаційний, пров. Дубівський, пров. Затишний, пров. Дачний та вул. О. Вишні. Частину коштів в цьому році виділив міський бюджет, за кошти мешканців проводилась оплата передпроектних та проектних робіт, за кошти державного бюджету роботи буде повністю завершено і давня проблема мікрорайону нарешті буде вирішена.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне