3 мільйони тон зернових – цілі Хмельницьких аграріїв

Фото: tsn.ua

Програма соціально-економічного розвитку Хмельницької області на 2018 рік передбачає валовий збір зернових культур в обсязі 3 млн тонн. Водночас пріоритетними для аграріїв області залишаються: озима пшениця та кукурудза.

Як доповідав на колегії  Вадим Конончук, заступника директора Департаменту АПР Хмельницької ОДА, враховуючи ринковий попит основною зерновою культурою залишається озима пшениця, якої посіяно під урожай поточного року 215 тис. га.
«Водночас, 60% у структурі посівних площ займають ярі зернові культури, серед яких основною є кукурудза на зерно, яку посіяно на площі 208 тис. га (+22 тис. га до 2017 року) і враховуючи її високу потенційну врожайність саме вона є основною культурою, яка формує валове виробництво зерна», — додав посадовець.

Відповідно до фітосанітарного стану посівів проводяться заходи боротьби із шкідниками, хворобами та бур’янами. При цьому зазначається, що всі площі озимої пшениці наразі перебувають в доброму та задовільному стані.

У цілому по сільськогосподарських підприємствах області всіх категорій власності до збирання підлягає близько 400 тис. га ранніх зернових культур і ріпаку.

Наразі завершується ремонт зернозбиральної техніки, підготовка матеріально-технічної бази, накопичуються паливно-мастильні матеріали.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне