78 зі 108 дітей не допустили до навчання в Орининській школі-інтернаті (ВІДЕО)

Фото: vdalo.info

В Орининській школі-інтернаті, що в Кам’янець-Подільському районі 78 дітей з 1 вересня не допустили до навчання. Про це повідомляє Поділля-Центр. За словами заступниці директора з виховної роботи навчального закладу Оксани Косінської, сталося це через те, що батьки цих школярів не надали районній службі у справах дітей довідок про свої доходи. Тобто, не змогли довести, що їхні діти виховуються у малозабезпечених сім’ях і мають право навчатися в Орининській школі-інтернаті.

Всього у школі навчається 108 дітей, проте лише 30 дітей подали відповідні довідки. Раніше дозвіл на зарахування дітей до Орининської школи-інтернату видавав обласний департамент освіти. В цьому ж році таке рішення приймається після отримання рішення комісії у справах дітей за місцем проживання. Члени комісії мають пересвідчитись, чи дійсно дитина має право перебувати на утриманні школи-інтернату. Батькам натомість порадили віддавати дітей у звичайні школи за місцем проживання.

Для підтримки батьків та вчителів до школи приїхали учасники АТО з благодійного фонду «Наші», діти яких навчаються в цій школі, а також представники НВР «Правий Сектор Хмельниччини». Після цього голова сільської ради пообіцяв вийти з відпустки, щоб створити комісію для перевірки умов проживання кожної дитини та запевнив, що це зроблять за один день. Про це повідомив учасник бойових дій на сході країни Олександр Попов на своїй сторінці у Facebook.

Складається враження, що кимось саботувалося переоформлення документів, щоб зменшити кількість дітей. Оскільки 10-11 класів уже закриті в гімназії, можна лише передбачити, що буде з закладом, в якому буде навчатися мало дітей!

Дуже багато життєвих історій довелося почути. І практично всіх їх об’єднує не «життя по-новому», а намагання дати краще майбутнє для цих дітей!

Повідомляє Vdalo.info.

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне