Анатолій Гриценко готує позов проти ЦВК

ЦВК
Фото: grytsenko.com.ua

Штаб кандидата у президенти Анатолія Гриценка готує судовий позов до Центральної виборчої комісії.

Про це кандидат повідомив у своєму блозі у виданні «Українська правда».

«Сьогодні на півгодини сходив до ЦВК. І одразу поставив штабу завдання готувати судовий позов. До самої ЦВК. Бо такого – в Україні ще не було!», – пише Гриценко.

Він розповів, що закон надає йому, як кандидату у президенти, право перевірити Державний реєстр виборців, щоб виявити і вилучити з нього «мертві душі» та запобігти можливим фальсифікаціям. За словами Анатолія Гриценка, ЦВК видала йому реєстр і ключ доступу до нього. У той же час, підкреслив кандидат, на цих виборах, на відміну від попередніх, він зможе працювати з реєстром лише в спеціальному приміщенні в будівлі ЦВК в робочі дні з 9 ранку до 18 вечора. Також кандидат не може залучати до перевірки навіть зареєстрованих ЦВК довірених осіб.

«Маю зупинити поїздки країною, зупинити агітацію і сидіти перед їхнім компом з 09:00 до 18:00, знаєте скільки? При кількості виборців у 30+ мільйонів, щоб перевірити реєстр з виставленими ЦВК обмеженнями – одній людині треба 6000+ років!», – пише Анатолій Гриценко.

 

Він додав, що такі оновлення ЦВК нинішнього складу затвердила 25 жовтня 2018 року.

«Кажуть, з подачі СБУ, яка раптом запіклувалася, аби кандидат у президенти не продав реєстр виборців десь на базарі чи не передав його Путіну. Такі ігрища небезпечні для країни і в демократичній державі – неприпустимі!», – вважає Анатолій Гриценко, який також звернувся до всіх кандидатів, щоб разом запобігти маніпуляціям з Державним реєстром виборців.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне