Антикорупційні активісти розповіли про перевірку декларацій Хмельницьких посадовців

Антикорупційні активісти розповіли про перевірку декларацій Хмельницьких посадовців
Фото: ДФС

Експерти громадської організації «Жіночий антикорупційний рух» у рамках реалізації проекту  «Прозорість та доброчесність публічного сектору. Цей проект виконується в рамках Програми розвитку ООН в Україні, організували проведення круглого столу «Прозорий Хмельницький: відверто про е-декларування».

До спілкування про особливості подання декларацій про доходи посадовцями, депутатами, правоохоронцями, суддями тощо запросили представників контролюючих органів, антикорупційних підрозділів держструктур та журналістів. До розмови долучилися й працівники відділу комунікацій Головного управління ДФС в області Олександр Севастьянов та Інна Трепалюк.

Як розповіла голова громадської організації Альона Береза, цьогоріч активісти руху у рамках реалізації проекту протягом останніх п’яти місяців перевіряли декларантів на чесність поданих у деклараціях відомостей. Загалом перевірили 289 наданих до НАЗК електронних декларацій. За результатами аналізу експерти організації направили 23 звернення до правоохоронних органів щодо невідповідностей інформації у деклараціях з інформацією відкритих реєстрів майна. На сайті руху опублікували 10 матеріалів з результатами аналізу декларацій та ще один матеріал готується.

Окрім загальної статистики Альона Береза навела конкретні приклади порушень правил декларування доходів. Та розповіла про типові помилки допускають декларанти під час заповнення відповідної електронної форми.

У свою чергу уповноважені особи по запобіганню і виявленню корупції у міській та обласній радах, прокуратурі та Національній поліції повідомили про свою роботу у вказаному напрямі.

Представники ж фіскального органу ознайомили присутніх з особливостями декларування доходів та майнового стану, які належать наразі до компетенції податківців. Так, упродовж 2018 року подоляни загалом подали 11662 декларації про майновий стан та доходи на загальну суму 966,2 мільйона гривень.

Завершилось відверте спілкування про е-декларування у неформальній дружній атмосфері за філіжанкою кави.

За інформацією прес-служи ДФС у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне