Аудитори ДФС Хмельниччини за результатами перевірок несумлінних платників спрямували до бюджету 37 мільйонів гривень

Фото: Українці Сьогодні

Протягом семи місяців поточного року за результатами проведених перевірок підрозділами аудиту  фіскальної служби Хмельницької області донараховано 42 мільйони гривень, зменшено від’ємне значення об’єкту оподаткування з податку на прибуток на 18 мільйонів гривень та в цілому забезпечено надходження до  бюджету в сумі  37 мільйонів гривень.

Загалом аудиторами ДФС проведено 713  перевірок суб’єктів господарювання, щодо який встановлено ризики несплати податкових зобов’язань та які в своїй діяльності використовували операції з суб‘єктами господарювання, що мають ознаки «сумнівності» для мінімізації своїх податкових зобов’язань.

Як зазначають фахівці Головного управління ДФС в області, вжиті заходи спрямовані на зниження податкового тиску на суб’єктів господарювання, які здійснюють прозорий облік своєї господарської діяльності, не застосовують схем мінімізації податкових зобов’язань, що на ділі реалізовується в обмеженні кількості планових та позапланових контрольно-перевірочних заходів.

Зокрема, до плану-графіка документальних планових перевірок включаються суб’єкти господарювання, за результатами господарської діяльності яких встановлені ризики мінімізації податкових зобов’язань. Так, підрозділами аудиту на 2018 рік включено 137 таких суб’єктів господарювання.

«Прозорі методи роботи з платниками податків в першу чергу формуються через проведення роз’яснювальної роботи, спрямованої на законодавчо правильне застосування норм податкового законодавства, накопичення інформації про платника податків з використанням інформаційно-аналітичних автоматизованих систем ДФС, сучасне сервісне обслуговування, що в свою чергу слугує підвищенню рівня добровільної сплати податкових зобов’язань до бюджету», – підкреслив заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Вячеслав Семенюк.

За матеріалами ДФС у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне