Аудитори Хмельниччини за І півріччя 2018 року попередили порушень у сфері закупівель на 460 млн грн.

Фото: akcent-media.tv

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби  в Хмельницькій області за   6 місяців 2018 року провели аналіз 156 процедур закупівель товарів, робіт та послуг (без виходу на об’єкт контролю) на загальну суму  982 млн гривень.

За результатами аналізу інформації та документів процедур закупівель, розміщених на офіційному веб-порталі Уповноваженого органу аудитори попередили порушення на загальну суму  466,8 млн гривень.

Серед найтиповіших порушень замовників під час проведення процедур закупівель можна назвати: порушення порядку визначення предмета закупівлі; порушення порядку оприлюднення інформації; оформлення тендерної документації з порушенням вимог законодавства; невідповідність пропозицій учасників кваліфікаційним критеріям та технічним, якісним і кількісним характеристикам предмета закупівлі.

Завдяки своєчасним фаховим рекомендаціям аудиторів відмінено конкурсні торги в 83 випадках на  суму  понад 465 млн гривень та розірвано 8 договорів, укладених з порушенням законодавства на суму 1,3 млн грн.

За матеріалами прес-служби Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне