Чехи допоможуть продовжити експлуатацію Хмельницької АЕС

Фото:

До робіт з продовження терміну експлуатації першого енергоблока Хмельницької АЕС залучено чеських спеціалістів, повідомляє прес-служба Хмельницької АЕС.

Робоча група х продовження експлуатації 1-го енергоблоку

22-24 травня цього року на Хмельницькій АЕС працювала робоча група за участю представників чеської компанії UJV Rez, Державного науково-інженерного центру систем контролю та аварійного реагування та структурних підрозділів енергопідприємства, які займаються оцінкою технічного стану і перепризначення терміну експлуатації реакторної установки енергоблока №1.
Хмельницької АЕС. На нараді обговорювалися питання щодо виконання робіт з ПТЕ корпусу реактора, верхнього блока, внутрішньо корпусних пристроїв, опорних елементів реактора та формування заходів з безпечної експлуатації у понадпроектний строк. Насамперед, це терміни виконання робіт, взаємозв’язки між звітними документами та підрядниками.
Співпраця із компанією UJV Rez вже триває чотирнадцять місяців. Загалом проект розрахований на двадцять, тобто значну частину запланованих робіт вже здійснено. За словами менеджера проекту Вікторії Москаленко, в рамках реалізації проекту фахівці чеської компанії здійснюють розрахункові обґрунтування та готують відповідні звіти щодо оцінки технічного стану з продовження терміну експлуатації корпусу реактора, кришки з патрубками та металоконструкціями верхнього блока, деталей ущільнення головного роз’єму шахти реактора, вигородки і блоку захисних труб, опорних елементів реактора, металоконструкцій захисту реактора.
На плідну і результативну співпрацю налаштовані обидві сторони. «На заключному етапі ми підсумуємо усі звіти і доведемо їх до єдиного гармонійного цілого, щоб забезпечити й обґрунтувати можливість продовження терміну експлуатації енергоблока №1 ВП ХАЕС з дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки, встановлених чинними нормами і правилами у вiдповiдності до «Плану ліцензування продовження терміну експлуатації енергоблока № 1 ВП «Хмельницька АЕС» у надпроектний термін», який погоджено Держатомрегулювання України», – зазначив на зустрічі заступник головного інженера з технології та інжинірингу ВП ХАЕС Олег Хатьомкін.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне