Чоловік, який намагався підкупити слідчого поліції – постане перед судом

05121802
Фото: hm.npu.gov

Мешканець Тернопільщини в минулому мав проблеми із законом і знову був викритий правоохоронцями у групі, що займалася злочинами, пов’язаними з наркотиками. У рамках кримінального провадження поліція Хмельниччини вилучила його авто. «Вирішити питання» про повернення транспортного засобу чоловік намагався за допомогою неправомірної вигоди слідчому поліції.

Нагадаємо, події мали місце у жовтні цього року. До працівників Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація з Головного управління обласної поліції про спробу втягнення окремих співробітників до корупційних дій.

Перевіркою було встановлено, що працівниками Красилівського відділу поліції за фактом зберігання наркотичних речовин було розпочато кримінальне провадження. В рамках цього у жителя Тернопільської області вилучили автомобіль.

Невдовзі 47-річний чоловік, раніше судимий за збут наркотиків та крадіжки, вирішив повернути машину незаконним шляхом. Чоловік прийшов до слідчого поліції і пообіцяв «подяку» за повернення йому транспортного засобу.

Про пропозицію хабара слідчий поліції відразу повідомила керівництву.
Спільними заходами внутрішньої безпеки НПУ та поліції Красилова під процесуальним керівництвом прокуратури Хмельниччини тернополянина затримали у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України у службовому кабінеті відділку поліції під час передачі грошових коштів в сумі 100 доларів США.

Наразі обвинувальний акт за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (Надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України, направлено на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне