Чоловіку, який 10 років тому незаконно зберігав боєприпаси, винесли вирок

611932_news
Фото: kma.court.gov

Три роки позбавлення волі – таке покарання призначив Старокостянтинівський міськрайонний суд жителю Старосинявського району. За інформацією Хмельницького апеляційного суду, чоловіка  визнали винним у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Це частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

«Обираючи покарання Ф., суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого. Зокрема те, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, має постійне місце роботи. А також те,  що за місцем роботи та за місцем постійного проживання характеризується виключно позитивно… Суд вважає, що виправлення Ф. можливе без ізоляції його від суспільства», – констатує суд. І  звільняє обвинуваченого від відбування покарання на 1 іспитовий рік.

За вироком, чоловік 10 років тому в Києві купив у невідомої особи сорок сім набоїв калібру 5,6 мм до нарізної спортивно-мисливської вогнепальної зброї та зберігав їх у металевому сейфі в своєму помешканні, доки працівники поліції їх не вилучили.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, полонський суд виніс вирок обвинуваченому в нанесенні смертельних ударів. Полонський районний суд визнав винним жителя району в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть  потерпілого (частина 2  статті 121 Кримінального кодексу України) й призначив покарання – 7 років ув’язнення. 6 лютого 2018 року троє знайомих в одному з будинків влаштували «посиденьки». Коли 31-річний обвинувачений зібрався іти, то відчув удар по голові пляшкою. Відповідь не забарилася: розвернувшись, він наніс кілька ударів кривднику по голові, доки той не впав. Наступного дня чоловік застав потерпілого на тому ж місці, на підлозі, й лише перевірив, чи живий. 8 лютого, на третій день, ознак життя він вже не подавав.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне