Кадрові зміни в Хмельницькій ОДА: хто із заступників таки піде на вихід?

Фото: chemrada.gov.ua/ua/

На сайті НАЗК оприлюднена декларація кандидата на посаду заступника голови Хмельницької ОДА.

На посаду заступника претендує голова Чемеровецької районної ради Світлана Павлишина. Як стало відомо «Новини. Хмельницький», Світлана Андріївна вже тривалий час перебуває в ОДА і поступово входить «у курс справ».

Що ж відомо про потенційну заступницю?

Народилася 18 квітня 1972 року в місті Хмельницький.

1989-1994рр.- навчання на філологічному факультеті Кам’янець –Подільського педагогічного інституту ім.. Затонського.

1995-1999 – працювала вчителькою української мови та літератури Чемеровецького НВК №1.

1999-2002 – переведена на посаду методиста  районного методичного кабінету відділу освіти Чемеровецької районної державної адміністрації.

2002-2008– працювала завідувачкою районного методичного кабінету відділу освіти  Чемеровецької районної державної адміністрації.

2008 -2009 – призначена головним спеціалістом відділу освіти  Чемеровецької районної державної адміністрації.

2009 -2010 рр – працювала заступником начальника відділу освіти Чемеровецької районної державної адміністрації.

2010 – 2015 – працювала начальником відділу освіти , молоді та спорту Чемеровецької районної державної адміністрації.

Травень 2015 –вересень 2015 – працювала експертом Хмельницького регіонального Офісу реформ.

Член політичної партії «За конкретні справи».

Володіє жінка двома земельними ділянками: 12 соток в Чемерівцях, та гектар в селі Івахівці. Більший наділ чиновниця здає в оренду за 2301 грн в рік підприємству ПП «Аграрна компанія 2004», яка пов’язана із нардепом Сергієм Лабазюком. За інформацією ЗМІ, між Лабазюком та Герегою, який є лідером ПП «За конкретні справи», є конфлікт.

В активі чиновниці також квартира на 72 кв.м. у Чемерівцях. Також Світлана Павлишина добудовує гараж. З рухомого майна, вона володіє двома автівками – ВАЗ 21112 (1992 р.в.), ВАЗ  21070 (2004 р.в.), а також у користуванні у неї Volkswagen Passat (2008 р.в.), який належить її чоловіку, який також йшов до Чемеровецької районної ради під прапорами конкретників. Між іншим, у декларації за 2017 рік Світлана Павлишина не вказує членів родини. Хоча, ще у 2016 році директор Чемеровецького НВК №1 “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, ліцей та МНВК” Сергій Павлишин був зазначений у декларації. Одного разу, як переконують ЗМІ,  Світлана Павлишина ледь не позбулась своєї роботи через скандал, пов’язаний з її чоловіком. Як повідомляє сайт «ye.ua», громадські активісти звинуватили освітянина у вживанні алкогольних напоїв на робочому місці у робочий час. Тоді Сергій Павлишин був підлеглим у своєї дружини, тож, запевняють у статті, вона хотіла звільнитись через негідну поведінку свого благовірного.

За минулий рік на посаді голови Чемеровецького району вона заробила 175 542 грн.

Тож на чиє місце піде Світлана Павлишина? Нагадаємо, що 11 липня голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий, який є членом ПП «За конкретні справи», у минулому працював у топ-менеджменті ТОВ «Епіцентр К»,  звільнив одного із заступників – Валерія Олійника.

Також «Новини. Хмельницький» писали про ще одного потенційного заступника Олександра Нагурного.

Ймовірно, що Світлана Павлишина таки сяде у крісло, яке раніше займав Валерій Олійник, адже обидва вони є освітянами та їм ближчий гуманітарний напрям.

На своїх посадах поки залишаються перший заступник голови Хмельницької ОДА, член «Аграрної партії України» Володимир Кальніченко. Нещодавно Президент відзначив його як «заслуженого працівника сільського господарства України».

Інший заступник Олег Гуменний також досі на посаді і отримав від Гаранта звання «заслуженого працівника промисловості». Наразі Олег Гуменний перебуває у відпустці до 3 вересня.

Нагадаємо, що попередній очільник Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук команду своїх заступників зібрав за два тижні. Щоправда, всі вони були з приставкою “тимчасово виконуючий обов’язки”. Повноцінно посаду зайняли вони після проходження конкурсу вже у 2017 році.

У листопаді 2017 Верховна Рада України скасувала обов’язкові конкурси для голів ОДА, РДА та їхніх заступників і повернула Президенту право односібно та вручну призначати на ці посади. Такий крок назад був потрібний гаранту для майбутніх виборів, окрім того зміни у Закону України “Про державну службу” також передбачають, що і голови державних адміністрацій і їхні заступники не є держслужбовцями, а отже можуть бути членами політичних партій і очолювати виборчі штаби. Тож жодних сумнівів, що Вадима Лозового призначили, аби він “зробив вибори” Порошенку не має.

Однак за три місяці Президент особливо не поспішає укомплектовувати команду Лозового на Хмельниччині.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне