Хмельниччина: понад 70% осіб у складі нових ОВК працювали в першому турі виборчих перегонів

2
Фото: YouTube

Згідно з аналізом ОПОРИ 77 осіб (73%), що включені до складу окружних виборчих комісій Хмельницької області для організації підготовки та проведення повторного голосування з чергових виборів Президента України, працювали в ОВК відповідних округів і в першому турі виборчих перегонів. Більшість із тих, хто не брав участі в роботі ОВК під час підготовки і проведення голосування 31 березня, є представниками Володимира Зеленського. Про це повідомляє сайт Громадянської мережі ОПОРА.

До повторного голосування на виборах Президента України, яке відбудеться 21 квітня 2019 року, 10 квітня Центральна виборча комісія оприлюднила новий склад ОВК. ОПОРА проаналізувала, які зміни відбулися в ОВК Хмельниччини порівняно з першим туром.

Відповідно до Постанови ЦВК від 10.04.2019 р. №773 «Про склад окружних виборчих комісій з виборів Президента України для організації підготовки та проведення повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року» до окружних виборчих комісій, які працюватимуть у семи територіальних виборчих округах Хмельницької області, увійшло 98 осіб. Кожна ОВК має у своєму складі 14 чоловік. По 7 представників від кожного із кандидатів. Кандидатури за поданням Володимира Зеленського очолили ОВК у ТВО №188, №190, №191 та №192. За поданням Петра Порошенка – у ТВО №187, №189 та №193. Представники Володимира Зеленського посіли посади секретарів ОВК у ТВО №187, №189 та №193, а Петра Порошенка – у ТВО №188, №190, №191 та №192.

Із 21 нового члена ОВК – 18 осіб представляють Володимира Зеленського.

Територіальний виборчий округ № 187

Очолила ОВК ТВО №187 Наталія Кострубська. Вона в першому турі виборчих перегонів обіймала посаду заступника голови ОВК. Знову працюватиме в комісії Віталій Швед. Він у першому турі був членом комісії, а тепер його призначено секретарем. Також працюватимуть: Вячеслав Білан, Валерія Бісіркіна, Валерія Брильова, Ірина Кравцова, Андрій Мазур, Олена Полянська, Станіслав Сітніков, Вікторія Томашевська та Сергій Хуторнюк.

Не брали участі у роботі ОВК під час підготовки та проведення першого туру голосування 31 березня 2019 року лише троє з теперішніх членів комісії. Це Вікторія Манакова, Віра Панасюк та Світлана Хачатрян. Вони  включені до складу ОВК за поданням Володимира Зеленського.

Територіальний виборчий округ № 188

Голова ОВК ТВО №188 Олена Рошка під час підготовки та проведення першого туру голосування була секретарем ОВК цього округу. А секретар Костянтин Раац – членом ОВК. У складі комісії в першому турі працювали ще 11 членів ОВК. Це: Костянтин Асєєв, Павло Дзюбак, Світлана Зубенко, Віта Ковальська, Марія Кукуруза, Олег Курняк, Тетяна Приходченко, Алла Учик, Сергій Шенькарук, Володимир Шинкарук і Станіслав Шрубковський. Єдиним новим членом ОВК є представник Володимира Зеленського Олександр Нартовський.

Територіальний виборчий округ № 189

З-поміж 14 осіб у теперішньому складі ОВК ТВО №189 13 працювали в першому турі виборчих перегонів. Це голова ОВК Леся Маланчак (була членом комісії), секретар Людмила Шмигельська (була членом). А також Тамара Вербицька, Таїса Волинець, Оксана Дзюмка, Олександр Дмитрук, Неоніла Кондратюк, Роман Олійник, Оксана Павловська, Оксана Прончук, Тетяна Пташка, Сергій Ратушний і Оксана Тимощук. Не працювала у складі ОВК на виборах Президента України 31 березня 2019 року лише Надія Олексюк, яка нині представляє Володимира Зеленського.

Територіальний виборчий округ № 190

У ОВК ТВО №190 повторно працюватимуть також 13 осіб. Це голова ОВК Оксана Мачулянська (була членом комісії), секретар Володимир Синюта (був членом ОВК). А також члени комісії Ірина Бузиль, Анатолій Войчишин, Георгій Григорович, Надія Гриньова, Ігор Грош, Оксана Мельник, Любов Паразінська, Лілія Рибак, Ольга Русняк, Ігор Сочинський та Віктор Фурдик. Новою у складі комісії є Наталія Маліновська, від кандидата на пост Президента України Петра Порошенка.

Територіальний виборчий округ № 191

З-поміж тих, хто включений до складу ОВК ТВО №191, 9 осіб працювали в першому турі виборів Президента України 31 березня 2019 року. Це голова ОВК Наталія Романюк (була секретарем комісії), секретар Наталія Чернега (була членом ОВК). А також члени комісії Лариса Борищук, Надія Бродецька, Наталія Духновська, Валентина Кириєнко, Наталія Пожоджук, Валерій Прадун і Валентина Сідлецька. Не працювали в ОВК представники Володимира Зеленського Тетяна Брухальська, Алла Васильчук, Галина Горда, Світлана Дисич та Валентина Ступницька.

Територіальний виборчий округ № 192

У першому турі виборчих перегонів у ОВК ТВО №191 працювали 11 осіб, що увійшли до теперішнього складу комісії. Це голова ОВК Володимир Небельський (був членом комісії), секретар Людмила Горбачевська (була членом ОВК). А також члени комісії Вікторія Білоконна, Надія Гризак, Тетяна Гураєвська, Галина Демкова, Ніна Івшина, Майя Максимчук, Ганна Пастощук, Майя Ситар та Алла Чернишова. Серед нових членів – Катерина Небельська та Дмитро Святецький від Володимира Зеленського та Сергій Рудюк від Петра Порошенка.

Територіальний виборчий округ № 193

Половина осіб із теперішнього складу ОВК ТВО №193 працювали в першому турі виборів Президента України 31 березня 2019 року в ОВК цього округу. Це секретар ОВК Вадим Дорофей (був членом комісії). А  також члени комісії Віталій Белінський, Едуард Зваричук, Борис Охота, Олег Підскоцький, Оксана Тарнавська, Руслан Ярема.

Не працювали у першому турі в ОВК округу Тетяна Остафійчук (голова ОВК, яка представляє Петра Порошенка). А також такі кандидатури, включені до складу комісії за поданням Володимира Зеленського: Андрій Булатович, Тетяна Грібова, Тетяна Коцулевська, Олександр Лаврук, Людмила Піляк і Віталій Ратушенко.

Що каже закон?

Відповідно до ч. 5 ст. 85 Закону України «Про вибори Президента України» для проведення повторного голосування з виборів Президента України Центральна виборча комісія не пізніш як за десять днів до дня повторного голосування за поданням кандидатів на пост Президента України, які включені до виборчого бюлетеня для повторного голосування, формує новий склад окружних виборчих комісій у кількості чотирнадцяти осіб – по сім осіб від кожного кандидата, включеного до виборчого бюлетеня для повторного голосування. У ч. 7 ст. 85 цього Закону зазначено, що при розподілі керівних посад в окружних виборчих комісіях Центральна виборча комісія забезпечує для кожного кандидата на пост Президента України рівну кількість посад голови та секретаря окружної виборчої комісії (з можливим відхиленням від рівної кількості не більш як на одну посаду відповідно голови або секретаря комісії). Голова та секретар окружної виборчої комісії не можуть бути представниками одного кандидата на пост Президента України.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне