Хмельниччина серед лідерів по будівництву нових амбулаторій

Фото: www.adm-km.gov.ua

В Україні вже розпочалося будівництво 38 нових сільських амбулаторій. Зараз важливим є показати стандарти якісної медицини у сільській місцевості. Ми говоримо про будівництво 512 нових амбулаторій. В розрізі регіонів їх кількість різна. Найбільше, у Хмельницькій — 27, Львівській — 47, у деяких областях по 25-30 проектів. Про це в ефірі 5-го каналу заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Довідково: На виконання програми Президента України «Медична реформа для сільської місцевості» в Хмельницькій області працює робоча група «Медична рада реформ», якою сформовано план спроможної мережі надання ПМД населенню області. Відповідно до цього плану в області буде сформовано 197 територій доступності, в яких функціонуватиме 1043 місця надання ПМД, у т.ч. 99 амбулаторій групової практики, 109 амбулаторій монопрактики та 835 ФАП(ФП).

За кошти субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості передбачено побудувати за новітніми технологіями на загальну суму 164 млн. 859,9 тис. грн. 10 нових амбулаторій у 8 районах:

по 2 – у Білогірському (с. Квітневе та с. Залужжя) та Кам.Подільському (с. Вихватнівці, с. Шутнівці),
по 1 – у Віньковецькому (с. Петрашівка), Городоцькому (с. Пільний Олексинець), Дунає-вецькому (с. Рахнівка), Красилівському (с.Чернелівка), Новоушицькому (с. Глібів), Ярмолине-цькому (с. Перегінка) та 17 будівель для діючих амбулаторій у 12 районах:
по 3 – у Хмельницькому – с. Гвардійське, с. Розсоша, с. Лісові Гринівці,
по 2 – у Полонському (с. Березна та с.Котелянка), Чемеровецькому (с. Вільхівці, с. Сокиринці), Шепетівському (с. Корчик, с. Судилків) та
по 1 – у Волочиському (смт. Війтівці), Городоцькому (с. Купин), Деражнянському (с. Зяньків), Дунаєвецькому (с. Балин), Кам.Подільському (с. Голосків), Летичівському (с. Ново-костянтинів), Старосинявському (с. Пилява), Теофіпольському (с. Святець).

Нагадаємо, наказом Мінрегіону затверджено фінансування 512 проектів будівництва амбулаторій на загальну суму 2,7 млрд гривень по всім областям України. Зокрема, АМ (1-2 лікаря), без житла — 155 об’єктів на загальну суму 649,9 млн грн.; АМ (1-2 лікаря), з житлом — 152 об’єкти на загальну суму 873,0 млн грн; АГ (3-4 лікаря) — 188 об’єктів на загальну суму 1 033,4 млн грн; ЦПМД (5-7 лікарів) — 17 об’єктів на загальну суму 124,8 млн грн.

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне