Хмельницький район: “вибух газу”, “руйнування конструкцій”, “умовно постраждалі”

Фото: ДСНС

Як повідомляють у прес-службі ДСНС, 2 серпня під головуванням першого заступника начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області полковника служби служби цивільного захисту Дмитра Бондара та голови Хмельницької районної державної адміністрації Лесі Коменди відбулася перевірка готовності органів управління та сил цивільного захисту Хмельницького району щодо реагування на можливі надзвичайні ситуації.
За легендою вибух газу в одному із під’їздів багатоквартирного житлового будинку на вул Миру в с. Шаровечка неподалік м. Хмельницького спричинив пожежу на площі 35 кв.м, а також відбувся обвал конструкцій перекриття між першим та другим поверхом. Під завалами знаходиться 7 людей.

Рятувальники у повній бойовій готовності

Після надходження інформації про подію до оперативно-координційного центру одразу ж було повідомлено усіх керівників відомств про надзвичайну ситуацію та направлено до місця події підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій та служби взаємодії.

На місці виклику бійці ДСНС приступили до рятування умовно постраждалих, розбирали завали та гасили умовну пожежу.

Під час навчань рятувальники відпрацювали комплекс практичних дій особового складу пожежно-рятувальних підрозділів та спільно з спеціалізованими службами та силами цивільного захисту району тренувались ліквідовувати наслідки аварійної ситуації, що склалась на місці події.

Наприкінці заходу із керівниками служб взаємодію було проведено нараду, під час якої вказали на основні недоліки, допущені в ході ліквідації “умовної надзвичайної ситуації” і надали методичні рекомендації щодо навчання підпорядкованого персоналу до дій у разі небезпеки.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне