Хронологія ДТП: найчастіше хмельничани потрапляли у ДТП через неуважність та перевищення швидкості

Фото: @khmelpolice

Спільно із Патрульною поліцією м.Хмельницький «Новини.Хмельницький» не просто констатуватимуть факт ДТП, а й спробують проаналізувати першопричини аварії.  Матеріал підготовлений у рамках реалізації проекту “Шокова терапія” відповідно до реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.

Минулого тижня (23 – 29 липня) в обласному центрі та поблизу зафіксували 31 ДТП. На жаль, не минулось без потерпілих. Серед тих, кому знадобилась медична допомога – водії, пасажари громадського транспорту та пішоходи. У цей період під колеса автівки тричі потрапляли пішоходи. Двічі це сталось вночі. Тому все ж, варто вкотре наголосити, що у темну пору пішохід має дбати про свою безпеку та вдягати на одяг спеціальні світловібивачі.

На проспекті Миру 90/1 дівчина потрапила під колеса автівки. Пішохід отримала травми легкої ступені.

Іншому пішоходу пощастило більше – минулось без травм. На зебрі на вулиці Проскурівській, 66 чоловік майже опинився під колесами «BMW».

На «зебрі» неподалік міського пляжу під колеса автівки потрапила жінка. Медичну допомогу хмельничанці надавали вже в лікарні.

Фото: @khmelpolice

Тричі у ДТП потрапляв і громадський транспорт. У двох випадках – пасажирам знадобилась медична допомога.

Не дотримався безпечної дистанції водій маршрутного таксі і врізався у тролейбус 11-а на вулиці Кам’янецькій. Двом пасажирам тролейбус знадобилась медична допомога.

Фото: @khmelpolice

Ще одна ДТП з тролейбусом сталась того ж дня на вулиці Тернопільський. 62-річний водій «OPEL» припаркував автівку по ходу руху транспорту і не зачинив дверцята. У результаті отримав протокол за порушення п.15.13.ПДР (Створення небезпеки відкритими дверима ТЗ).

Фото: @khmelpolice

Вкотре за тиждень у ДТП потрапило маршрутне таксі. На цей раз аварія сталась неподалік кінцевої зупинки у мікрорайоні Озерна. Двом пасажирам знадобилась медична допомога.

Фото: @khmelpolice

Другий тиждень поспіль хмельницькі водії потрапляють у ДТП саме тоді, коли рухаються заднім ходом. П’ять таких випадків за минулий тиждень зафіксували патрульні.

23 липня 25-річний водій автівки марки «INFINITI» невдало здав назад на АЗС. У результаті автомобіль «MAZDA» отримав пошкодження. Проте чекати патрульних водій «INFINITI» не збирався і залишив місце пригоди. Тож у результаті отримав протокол за порушення одразу двох пунктів п.10.9. ПДР (порушення правил руху ТЗ заднім ходом) та п.2.10.а. (Залишення водіями ТЗ, ін. учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил)

Фото: @khmelpolice

Того ж дня на вулиці Чайковського водій за кермом «AUDІ» здавав назад і в’їхав у електроопору.

Фото: @khmelpoliceЗнову через те, що водій не оцінив ситуацію позаду свого транспортного засобу, зштовхнулись дві вантажівки на вулиці Шевченка.

Фото: @khmelpolice

На проспекті Миру водій «BMW» не подивився у дзеркала огляду та заїхав у «HYUNDAI».

Фото: @khmelpolice

Хмельницькі водії таки полюбляють трохи перевищувати швидкість та ігнорувати безпечну дистанцію. Це стало причною ДТП у п’ятьох випадках.

А ось на вулиці Грушевського водій «DACIA» перевищив швидкість та в’їхав у автівку, що була попереду «PEUGEOT». За цю ДТП отримав адмінпротокол з порушення аж тьрох пунктів ПДР: п.2.3.б. (Поруш. стеження за дорожньою обстановкою, реагування на її зміну), п.12.1. (Водій ТЗ не врахував безпечної швидкості руху), п.12.3. (Не вжиття заходів для зменшення швидкості аж до зупинки ТЗ або безпечної для інших учасників руху об’їзду перешкоди).

Поганяти на вулиці Озерній вирішив 46-річний хмельничанин. Перевищення швидкості завершилось ДТП: мікроавтобус «MERCEDES-BENZ» врізався у задню частину «CITROEN».

Фото: @khmelpolice

На Камянецькій водій «DAEWOO» не дотримався безпечної дистанції та наздогнав автівку марки «КІА», що була попереду.

Фото: @khmelpolice

На вулиці Героїв Майдану 29-річний водій «RENAULT» не обрав ані безпечної швидкості, ані безпечної дистанції та в’їхав у «DAEWOO», що рухалась попереду.

Фото: @khmelpolice

На Старокостянтинівському шосе вночі перевищив швидкість та проігнорував безпечну дистанцію водій «VOLKSWAGEN». Врізався цей залізний кінь у «DAEWOO», яка стояла попереду. Під час перевірки патрульні зясували, що на цього водія вже складали протоколи за керування транспортом у нетверезому стані.

Фото: @khmelpolice

Частенько хмельничани за кермом відволікались від дороги, і як наслідок потрапляли у аварії. Неуважність хоч і супутня причина усіх ДТП, проте у п’ятьох  випадках, це потягнуло за собою одразу кілька порушень ПДР.

 

На Західно Окружній водій вантажівки, виїжджаючи з заправки, не переконався в безпечності руху та допустив зіткнення з автомобілем «Volkswagen Golf» під керуванням 23-річного жителя села Мар’янівка Хмельницького району. У результаті зіткнення водій легковика отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому передпліччя та садин голови. Після надання медичної допомоги потерпілого відпустили додому.

Фото: @khmelpolice

Фото: @khmelpolice

Ще одна ДТП сталась на проспекті Миру.  69-річний водій ЗАЗ не стежив за дорогою, і порушив правила виїзду з двору, у результаті зіштовхнувся із «MAZDA». Дідусь отримав адмінпротокол з двома порушеннями: п.10.2.ПДР (порушення правил виїзду на дорогу з житлової зони,дворів,стоянки,автозаправних станцій та інших прилеглих територій) та  п.2.3.б.ПДР (Порушення стеження за дорожньою обстановкою, реагування на її зміну).

Фото: @khmelpolice

На вулиці Чорновола водій теж відволікся від дороги і врізався у дерево.

Фото: @khmelpolice

Правила виїзду із житлової зони порушив і водій «SKODA». Виїжджав на головну дорогу неподалік проспект Миру, 44, відволікся від дорожньої обстановки, і як наслідок – зіштохнувся із автівкою марки «AUDI».

Фото: @khmelpolice

Через неуважність не роз’їхались дві автівки на Трудовій. Так, водій відволікся від дороги, забув про дистанцію та в’їхав у «RELІANT».

Підзабули містяни і правила роз’їзду транспортних засобів. У одному випадку це навіть відправило на лікарняне ліжко двох жителів обласного центру.

 Ще одна ДТП цього дня сталась на вулиці Тихій. Щоправда, цього разу із потерпілими. 34-річний місцевий житель на автомобілі «Мерседес Е-290» виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем «Опель Кадет» під керуванням 64-річного хмельничанина, який рухався в зустрічному напрямку. Як наслідок, водій автомобіля «Опель Кадет» отримав тілесні ушкодження у вигляді забійної рани руки. У його 56-річної пасажирки діагностували струс головного мозку та забої різних частин тіла. Після обстеження та надання необхідної допомоги потерпілих відпустили додому.

Фото: @khmelpolice

На вулиці Тернопільській водій ЗАЗ вирішив обігнати машини попереду, у результаті допустив бокове зіткнення із ВАЗ. Вже під час огляду патрульними з’ясувалось, що водій був у стані алкогольного сп’яніння та керував автівкою без документів.

Не розминулись на проспекті Миру «HYUNDAI» та «ZAZ». Судячи з усього обидвом водіям необхідно вкотре нагадати правила дорожнього руху, адже протокол за порушення правил розїзду патрульні видали одразу для двох кермувальників.

Не змогли роз’їхатись дві вантажівки: MAN та IVECO. Порушник – водій MAN – отримав протокол за порушення п.13.3.ПДР ( Порушення правил зустрічного роз’їзду)

Фото: @khmelpolice

На вулиці Курчатова, якраз поблизу одного з ресторанів міста, водій «VOLKSWAGEN», не оцінив дорожню обстановку та невчасно почав змінювати смугу руху. У результаті його дій постраждали ще дві автівки – «MERCEDES-BENZ» та «RENAULT».

Фото: @khmelpolice

Чи то поспіх, чи то справді деякі водії не орієнтуються на перехрестях. Цього тижня ігнорування цього розділу ПДР негативно вплинуло у трьох випадках.

На вулиці Київській водій «FORD» не пропустив по головній дорозі автівку марки «VOLKSWAGEN», у результаті залізні коні зіштовхнулись майже лоб в лоб, а водій «FORD» отримав протокол за порушення п.16.11.ПДР (Порушення дій водія чиє ТЗ рухається по другорядній на перехресті нерівнозначних доріг).

Фото: @khmelpolice

Ще одне перехрестя ледь не стало фатальним для водіїв двох легківок. Так, 58-річний водій «MERCEDES-BENZ» не пропустив по головній дорозі водія «ЗАЗ».

Фото: @khmelpolice

Чергове перехрестя виявилось нездоланним ще для двох хмельницьких водіїв. Так, «VOLKSWAGEN» не пропустив по головній дорозі «BMW».

Фото: @khmelpolice

Порушували містяни і правила парковки та ігнорували розмітку.

На Степана Бандери, водій ЗАЗ безвідповідально припаркувався у темну пору: не увімкнув габарити. Тож у результаті повз нього без пригод не зміг проїхати водій «VOLKSWAGEN».

Фото: @khmelpolice

На вулиці Свободи, подблизу ТЦ «Проспект» «ВАЗ» вїхав у «SKODA». ДТП сталось через те, що водій легківки радянської легківки не вжив усіх заходів, щоб автівка не рухалась самостійно.

Фото: @khmelpolice

Не розібравсь із розміткою на парковці поблизу ТЦ «Епіцентр» водій «MERCEDES-BENZ» і в ДТП потрапили ще й «FIAT» та «FORD».

Фото: @khmelpolice

Патрульна поліція м.Хмельницького вкотре звертається до водії: дотримуйтесь правил дорожнього руху, бережіть своє життя та життя інших людей.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне