Хто перед виборами “злив” Свободу?

Фото: newskm.net
У 2015 році несподіванкою мерських виборів в обласних центрах стала “Свобода”, яка отримала одразу трьох градоначальників – у Тернополі, Івано-Франківську та Хмельницькому.
І якщо ще в червні 2020 року трьох мерів-«свободівців» називали «єдиною опорою проукраїнських сил», то сьогодні з наближенням чергових мерських виборів ситуація змінилася, особливо у Хмельницькому.
До прикладу, у виборчому списку «Свободи» до Тернопільської міської ради балотуватиметься максимальна кількість кандидатів – 42. У Івано-Франківську «Свобода» та «Команда Марцінківа» (ГОшка створена з використанням прізвища діючого мера) ідуть на вибори спільно. Натомість, зовсім інша ситуація у колишньому просвободівському місті – Хмельницькому. Успіх та підлабузництво команди, яка за кулісами має «свою думку», підняла саморейтинг Симчишина. Зірковість очільника виросла настільки високо, що діючий мер вирішив «іти своїм шляхом» на найближчих місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня. Спитаєте чому? Бо на відміну від областей, від Свободи не заявлено жодного кандидата у Хмельницькі міську та обласну ради.
Після успішного «кидка» колишнього голови обласної ради Івана Гончара, який свого часу немало зусиль поклав задля розбудови цієї політичної сили, зараз єдиною згадкою колись рейтингової Свободи на цих виборах – кандидат на міського голову  – той же Симчишин. Який своїми іграми просто вбив високі рейтинги Свободи, взамін – на її фундаменті створив «Команду Симчишина». Від якої і йдуть на вибори усі, вже тепер колишні, свободівці із позначкою «безпартійний».
І хоча формально Симчишин йде на мерські перегони від Свободи, думається, що то лише через бажання вчергове отримати можливі бонуси від відомої усім політичної еліти, адже за останніми опитуваннями вересня (які оприлюднила ІА «Інтерфакс»), рейтинг Свободи у Хмельницькому сягав 25,1%.
Орест Бондар
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне