Конкретний губернатор Хмельниччини не вказав у декларації будинок під Києвом

Фото: zhar.org.ua

Декларацію голови Хмельницької ОДА проанлізували активісти ГО “ЖАР”. Зокрема знайшли кілька розбіжностей та порушень. Серед усього виявили, що Вадим Лозовий “забув” вказати житловий будинок на більше, ніж 200 квадратів під Києвом.

Земля та будинок під Києвом

У 2016 році екс-директор ТОВ «Епіцентр К» став власником житлового будинку на 269,6 м2 та 9 сотками у Києві. Ймовірно, Вадим Лозовий допустив помилку. Адже будинок такої площі та земельна ділянка розташовані у м. Вишгород Київської області. Якраз поруч з 5-ма сотками, які належать його дружині.

Скріншот з сайту googlemaps

Те, що сім’я Лозового там мешкає з 2015 року, підтверджується соцмережами подружжя. Поряд з тим голова Хмельницької ОДА не вказав вартість цього будинку у свої декларації. За інформацією з сайту нерухомості, будинок на 154 м2 на цій вулиці буде коштувати більше 3,5 млн. грн.

скріншот із сайту оголошень

Дружина конкретника, Олена Лозова, володіє трьома земельними ділянками під Києвом: на 542 м2 (придбала у 2015 році за – 220 778 грн), 180 м2 та 500 м2 у місті Буча. Ціну за цей наділ жінка не вказала. Однак на сайтах нерухомості дізнаємось, що у місті Буча за сотку просять щонайменше 3 000 доларів США.

Скріншот із сайту оголошень

Також Олена Лозова задекларувала нежитлове приміщення на 71,9 м2 та майнові права на 61,43 м2.

Одна на двох автівка

У декларації голова Хмельницької ОДА не вказав вартість своєї автівки «Hundai Santa Fe» 2012 року випуску. Нині за таку автівку на вторинному ринку просять у середньому 17-18 тис. доларів США.

скріншот із сайту оголошень

У декларації зазначено, що автівка є власністю Вадима Лозового і у родині вона лише одна. Тоді не зовсім зрозуміло якою машиною користується його дружина Олена Лозова у 2015, 2016 і 2017 роках?

Скріншот із сторінки Олени Лозової у Facebook

Заморський бізнес губернатора

Також Вадим Миколайович є кінцевим беніфіцаром польської фірми «UKRPOLBUD». До її статутного фонду голова Хмельницької ОДА у 2015 році вклав 1 250 злотих. Стільки ж до статутного капіталу доклали колега по роботі в «Епіцентрі К» депутат Київської міської ради від БПП «Солідарність» Володимир Гончаров.

Фірма займається будівництвом, перепродажем власної нерухомості. Серед засновників є ще й поляк Ярослав Імеловскі.

Скріншот із сторінки Вадима Лозового у Facebook

Зареєстроване підприємство у місті Клобук на вулиці Станіслава Сташиця, 14. Поряд з тим, це не єдина фірма за цією адресою з такою ж поштовою адресою. Так, пан Імеловскі у квітні 2017 року входив до складу засновників польської фірми «LEIRA». Його бізнес-партнеркою стала 27 річна-полька Олександра Каміла Чешьля.

У травні 2017 року жінка також входить до складу ще однієї фірми «MULTI EXPORT», яка займається виробництвом продуктів харчування.

Таємний будинок і земля

До усього вище сказаного у декларації Вадима Лозового ми також не знайшли будинок у с.Нові Петрівці поблизу Києва, загальною площею 238,3 м2, який є у його власності відповідно до реєстру прав на нерухоме майно.

Скріншот з сайту googlemaps

Саме у цьому будинку до переїзду мешкала родина Лозового. Принаймні Олена Лозова у своїх соцмережах викладала фото з цією геолокацією.

Скріншот із сторінки Олени Лозової у Facebook

Окрім права власності на будинок, Вадим Лозовий володіє і частиною земельної ділянки за цією адресою. Ділить він її з Борисом Атарі-Колумбом, який у 2016 році був регіональним директором східного регіону у ТОВ «Епіцентр К», а у 2013 році очолював ТОВ «Нова Лінія», одразу після викупу її подружжям Герег.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне