Малий бізнес сплатив до місцевих бюджетів Хмельниччини 700 мільйонів гривень єдиного податку

Малий бізнес сплатив до місцевих бюджетів Хмельниччини 700 мільйонів гривень єдиного податку
Фото: homebiznes.in.ua

У Головному управлінні Державної фіскальної служби у Хмельницькій області наголошують на позитивній динаміці збільшення обсягів сплати єдиного податку. Станом на січень-жовтень поточного року забезпечено сплату єдиного податку у сумі 708,8 мільйонів гривень, що на 44 мільйони гривень перевищує минулорічні показники.

У структурі надходжень юридичні особи забезпечили надходження у сумі 82 мільйони гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 247,7 мільйона гривень та левову частку отримано від фізичних осіб – понад 379 мільйонів гривень.

Зауважимо також, що наразі на Хмельниччині використовують спрощену систему оподаткування 40,2 тисячі підприємців – фізичних осіб та 6,4 тисячі – юридичних осіб.

Заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк підкреслила:

Стабільний ріст бізнесового середовища Хмельниччини є беззаперечною констатацією успішного адміністрування податків та ефективної співпраці органів державної влади та підприємців краю. При цьому кількість платників єдиного податку має стійку тенденцію до зростання.

Зазначаємо, що відповідно до п.п. 295.3 ст. 295 Податкового кодексу України платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Платники першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Сплата платниками першої – третьої груп здійснюється за місцем податкової адреси.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне