На Хмельниччині податкові надходження до бюджетів досягли позначки у 5 мільярдів гривень

Фото: km.sfs.gov.ua

Як повідомляють у ГУ ДФС Хмельницької області, протягом семи місяців 2018 року на Хмельниччині до бюджетів усіх рівнів зібрано 5 мільярдів гривень податкових платежів. Відповідно ріст сплати податків та зборів в області склав 1 мільярд до минулорічного показника, що становить 125 відсотків.
У тому числі платниками податків до державного бюджету сплачено 2 мільярди 44 мільйони гривень. Виконання індикативу забезпечено на рівні 104 відсотків, додатково отримано 83 мільйони гривень. Темп росту надходжень до минулого року склав 127 відсотків, що в абсолютній сумі становить 440 мільйонів гривень.
У сегменті формування дохідної частини держбюджету половину надходжень приносять податок на додану вартість та податок на прибуток. Так, з початку року сума сплаченого ПДВ досягла позначки у 837 мільйонів гривень, що на 174 мільйони більше, ніж за січень-липень 2017 року. Податку на прибуток отримано у сумі 205 мільйонів гривень, що на 77 мільйони більше, ніж торік.
Доходи місцевих бюджетів краю склали 3 мільярди 23 мільйонів гривень. Додатково до завдання територіальні громади отримали 200 мільйонів гривень. Темп росу надходжень відповідно до минулорічного періоду склав 124 відсотки, або 583 мільйони гривень.
Найбільше місцеві скарбниці отримали від оподаткування доходів фізичних осіб – 2 мільярд 3 мільйонів гривень. У порівнянні з минулорічними надходженнями зростання склало 29 відсотки, або майже 456 мільйонів гривень.
«Позитивна динаміка податкових надходжень ґрунтується на чіткому і прозорому адмініструванні податків і зборів, впровадженні сучасних технологій обслуговування платників податків, передусім інтернет-сервісів ДФС. Другим важливим фактором формування бюджету є реалізація комплексу спільних заходів з легалізації трудової зайнятості подолян та спроможність влади та бізнесу вирішувати важливі для соціального розвитку регіону проблеми у форматі діалогу», – прокоментував результати роботи начальник ГУ ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне