На Хмельниччині половина дільничих вже працюють в ОТГ (ВІДЕО)

гол
Фото: hm.npu.gov

Як повідомляє прес-служба поліції, в нашій області працює трохи більше 200 дільничих офіцерів. Половина з яких — в об’єднаних територіальних громадах, яких в області вже більше 40-а. І процес об’єднання триває.

1

hm.npu.gov

На селі дільничий — це обличчя поліції. Той, до кого люди знають по імені і йдуть до нього за вирішенням будь-яких проблем.

Але як усе встигати, коли один дільничий обслуговує близько 7-8 тисяч населення, та й села доволі розкидані. Тож за день доводиться намотувати по 100-200 кілометрів. Без зацікавленості та участі громади тут ніяк не впоратися. І дуже добре, що в тергромадах це зрозуміли.

2 р

hm.npu.gov

Чимало зусиль в цьому напрямку доклало і керівництво поліції області. Так, на початку року в головному управлінні Нацполіції було проведено масштабну конференцію. Під час неї представники громад на конкретних прикладах побачили переваги конкретних безпекових проектів.

3р

hm.npu.gov

І процес пішов. Кожна громада прийняла програму профілактики правопорушень і злочинності. В рамках якої дільничим почали купувати транспорт і забезпечувати паливно-мастильними матеріалами. Бо ж про оперативність дільничого на громадському транспорті годі й говорити.

5р

hm.npu.gov

Крім того, щоб люди справді відчували, що в будь-який момент можуть звернутися до правоохоронців, на території ОТГ активно почали відкривати поліцейські станції. Зараз їх 6, але процес активно триває. І якщо не поліцейську станцію, то повноцінний кабінет дільничого в сільській раді намагаються облаштувати всі.

4р

hm.npu.gov

Також практично в кожній ОТГ на підмогу дільничому створені громадські формування. А віднедавна на Хмельниччині реалізується взагалі унікальний проект по впровадженню соціальних перемовників. Вони теж працюватимуть у тісній співпраці з дільничим і намагатимуться «гасити» конфлікти в громаді до втручання поліції.

6р

hm.npu.gov

До речі, на сьогодні Хмельниччина є лідером рейтингу областей щодо формування об’єднаних територіальних громад. Їх в області нараховується більше 40-а. Тож сподіваємось, що позитивний досвід співпраці поліції і громади поширюватиметься і на новостворені об’єднання.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне