На Хмельниччині рятувальники консультують фермерів задля бузпеки під час жнив

Фото: ДСНС

Як повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС у Хмельницькій області, 11 серпня  рятувальники здійснили інформаційно-профілактичний рейд серед аграрних підприємств Полонського району.

У зв`язку з початком жнивної кампанії рятувальники оглянули місця збирання та зберігання нового врожаю на відповідність усім протипожежним нормам: обкошування та оборювання зернових масивів у місцях їхнього прилягання до автомобільних доріг; звернули увагу на технічний стан комбайнів, зернозбиральних агрегатів, тракторів та автомобілів, задіяних під час жнив; перевірили комплектацію техніки сертифікованими вогнегасниками тощо.

Рятувальники оглядають комбайн на наявність засобів пожежогасіння

Також працівники Служби порятунку провели додатковий протипожежний інструктаж з працівниками господарств та показали, як у разі необхідності користуватись вогнегасником.

А наостанок кожен співрозмовник отримав тематичні пам’ятки із відповідною інформацією.

Також, 11 серпня рятувальники Шепетівського районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області  провели рейдові перевірки місцями збирання врожаю зернових культур, а також перевірили зернозбиральну техніку та механізми, задіяні на жнивах, на їх технічну відповідність вимогам пожежної безпеки.

Під час проведення заходу рятувальники відзначили високий ступінь готовності господарства до проведення польових та зернозбиральних робіт. Також, вогнеборці зазначили, що проведено значний обсяг робіт в господарстві стосовно готовності автотракторної техніки, яка забезпечена необхідним протипожежним інвентарем, первинними засобами пожежогасіння. Розуміючи можливі небезпеки, в господарстві також передбачено, на період жнивної кампанії, чергування пристосованої техніки для цілей пожежогасіння.

У ході перевірки рятувальники здійснили додатковий протипожежний інструктаж з працівниками господарства та провели теоретичне заняття щодо правильного й ефективного використання вогнегасників.

Під час заходу рятувальники роздали громадянам тематичні листівки та експрес-інформацію з питань дотримання правил пожежної безпеки у період жнив, а також розповіли присутнім про найпоширеніші причини виникнення пожеж під час жнивних кампаній минулих років.

Подоляни! Пам’ятайте, дотримання елементарних правил безпечної поведінки з вогнем допоможе нам зберегти врожай від небезпечного і підступного ворога.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне