На Хмельниччині судитимуть співробітника виправної колонії, який займався збутом наркотиків

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Органами прокуратури в координації з іншими правоохоронцями продовжується системна робота з виявлення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

Так, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції спільно із співробітниками Управління Служби Безпеки України в області викрито інспектора виправної колонії, який доставляв до установи відбування покарань наркотичні засоби.

Встановлено, що працівник Державної установи «Райківецька виправна колонія (№ 78)» в середині червня цього року пристав на пропозицію одного із засуджених збути для нього наркотичний засіб.

Зловмисник, усвідомлюючи протиправність своїх дій, незаконно придбав у місті Хмельницькому наркотичну речовину – метадон, обіг якого обмежено.

У подальшому перевіз його в село Райківці Хмельницького району аби передати засудженому, як це було між ними обумовлено.

Проте під час спроби пронести наркотичні засоби на територію колонії інспектора було затримано.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваного відсторонено від виконання службових обов’язків та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне