На Хмельниччині торговці тютюном та алкоголем поповнили місцеві бюджети на 13,5 мільйона гривень

Фото: Униан

Надходження до місцевих бюджетів плати за ліцензії на виробництво, оптової та роздрібної торгівлі спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольними напоями та тютюновими виробами у січні-липні 2018 року склали 13 мільйонів 543 тисячі гривень.

Це більш ніж на 12 відсотків перевищує плановий показник. Таким чином у розпорядження місцевих громад додатково надійшло близько 1,5 мільйона гривень.

Власниками зазначених ліцензій в області наразі є близько 2,5 тисяч суб’єктів господарювання, переважно фізичних осіб, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів через понад 4 тисячі ліцензованих закладів торгівлі. Одинадцять підприємств користуються правом оптової торгівлі алкогольними напоями.

Крім того, завдяки споживачам тютюну та алкоголю цьогоріч місцеві бюджети отримали ще 71,8 мільйона гривень надходжень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що на 4,7 мільйона гривень більше від запланованого та майже на 4,5 мільйона гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Нагадаємо, що згідно з Податковим кодексом України суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії.

Ліцензію можна отримати, звернувшись до Центру обслуговування платників з відповідною заявою та необхідними документами за місцем провадження суб’єктом господарської діяльності торговельної діяльності.

За інформацією ДФС.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне