На Хмельниччині за звання кращого змагались вальники лісу

Фото: kmlis.gov.ua

Двадцять перший раз проведено обласні змагання кращих вальників лісу Хмельниччини. Цьогоріч вони проходили на території Кам’янківського лісництва ДП «Шепетівське ЛГ».

Господарі  підготувалися досить добре, аби створити учасникам і вболівальникам святкову і, в той же час, змагальну атмосферу. Тому всі, хто був на цьому заході, відзначали, що усе було підготовлено, як на змаганнях найвищого рівня.

Професійну майстерність на цьому дійстві демонстрували переможці змагань на підприємствах. Серед них були і досвідчені майстри, і новачки. За звання кращих боролися дванадцять учасників, які доводили свою майстерність  у різних вправах.

Першим етапом, найскладнішим  і найнебезпечнішим  завданням, вважається повалення дерев. Тому для цієї вправи обиралося місце, де дерева мали вік понад 80 років і планувалися під майбутню лісозаготівлю. Другим етапом були монтаж та заміна ланцюга пилки. Наступними – розкряжування стовбурів комбінованим різом, точне розкряжування та відокремлення гілок на швидкість та якість.

Вправа на швидкість у виконанні учасника змагань

За всім цим на етапах змагань стежили судді й оцінювали точність виконання конкурсних завдань. У підсумку, після завершення усіх вправ перше місце зайняв учасник з ДП «Хмельницьке ЛМГ» М.В.Павлишак – 1322 бали, друге – Б.М.Ярошук з ДП «Славутське ЛГ» – 1266 балів, третє – В.М.Макарчук з ДП «Шепетівське ЛГ» -1253 бали. Серед юніорів кращим був А.М.Савчук з ДП «Ярмолинецьке ЛГ». До речі, він набрав найбільше балів серед усіх конкурсантів – 1456.

Учасники змагань відмітили високу майстерність представника фірми «Штіль», який виступав поза конкурсом. Всі вальники довели, що добре володіють навичками в роботі і мають хорошу практичну підготовку.

Нагородження переможців і учасників відбулося в піднесеній обстановці із врученням призів та цінних подарунків. Завершилося свято виконанням Гімну України й дружними побажаннями нових звершень.

За інформацією прес-служби Хмельницького ОУЛМГ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне