На Хмельниччину повертається рибна мафія?

Фото: newskm.net

Про це йдеться у зверненні ГО “Добробуд” до голови Держрибагентства Ярослава Білова.

Копію цього звернення “Новини. Хмельницький” отримали у розділ “Додай новину”.

Так у зверненні йдеться про те, що на сайті Національного агентства із запобігання корупції з’явилась декларація кандидата на посаду заступник начальника управління-начальник відділу охорони водних біоресурсів “Рибоохоронний патруль” Олега Леонідовича Атаманчука.

Саме ця людина займала цю посаду з 2012 року. Саме тоді, коли в області, як пишуть громадські активісти,  розпочався найбільший розгул рибного браконьєрства. У 2102 році керівником Атаманчука був Сергій Савіцький.

За інформацією ЗМІ, рідний дядько Сергія Савіцького екс-керівник НПП «Подільські Товтри» Леонтій Гасюк виписав квоту на промисловий вилов  приватному підприємцю Наталії Гасюк – власній дружині. У той момент начальником обласної рибоохоронної інспекції був племінник Гасюка Сергій Савіцький. Їхній син Руслан Гасюк – працівник рибінспекції, підлеглий Сергія Савіцького. Усю виловлену рибу, переконують активісти, вона реалізовувала на Кам’янець-Подільському ринку як фізична особа підприємець. Цей ФОП жінка закриє у 2016 році, саме після звільнення племінника з посади головного рибінспектора Хмельниччини. Але відкриє знову вже за два роки – у березні 2018. Рибний бізнес Савіцького готується до відродження?!

До того, як очолити рибінспекцію Хмельниччини, Сергій Савіцький був помічником Василя Ядухи (екс-губернатора Хмельниччини, головного рибного мафіозі області)

 

У складній схемі із передачею ставків з балансу одного підприємства на баланс інших через суборенду, важливу роль відігравала дочка екс-губернатора Реп’ях Світлана Василівна та Гасюк Наталія Миколаївна. Якщо донька одіозного чиновника у 2016 році вибуває із засновників 5 підприємств, то ось пані Гасюк і далі залишається у співзансовниках ТОВ “ВОЛОЧИСЬК-РИБА”, ТОВ “ЛЕТИЧІВ – РИБА”, ТОВ “СТАРОКОСТЯНТИНІВ – РИБА 2010”, ТОВ “ІКВА-РИБА”.

У травні 2014 року відставку Сергія Савіцького вимагали під стінами громадськість Кам’янеччини: рибалки, активісти, які втомились щодня витягати кілометри сіток із Дністра просто привезли чергововий браконьєрський улов під час нересту до чиновників.

Також у зверненні пов’язують повернення одіозного рибінспектора із Вадимом Лейві та Юрієм Маєвським.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне