На Хмельниччині по 2 гектари видавали двічі в “одні руки”

Фото: ar.volyn.ua

6 гектарів Хмельницька місцева прокуратура повернула у власність держави, повідомляє прес-служба відомства.

Кожному громадянину України гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки. Так, особа, яка хоче отртмати земельний наділ на безоплатній основі, звертається із відповідним пакетом документів до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування. Обов’язково заявник має підтвердити, що раніше не отримував безоплатно земельні ділянки обраної категорії.

Однак, є ті, хто хоче отримати більше. Так, шість громадян вирішили повторно використати процедуру безоплатного отримання земельної ділянки. Вони звернулись до Головного управління Держгеокадастру в області з заявами про затвердження проекту землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок, розташованих на території Чабанівської, Гвардійської та Пархомовецької сільських рад Хмельницького району. Заяви задовольнили.
6 гектарів у власність держави прокуратура повернула через суд. Нині три аналогічні позовні заяви перебувають на розгляді у Хмельницькому міськрайонному суді.
Окрім того, за вказаними фактами прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), проведення досудового розслідування у якому доручено слідчому відділенню районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
Наразі вживаються заходи щодо встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне