На Красилівщині рятувальники провели профілактичну бесіду з настоятелями храмів

на_сайт.
Фото: km.dsns.gov

Для того, аби унеможливити виникнення нештатних ситуацій під час очікуваних Різдвяних богослужінь у храмах, фахівці ДСНС проводять роз’яснювальну роботу із священнослужителями і персоналом стосовно дотримання протипожежних норм у культових закладах.

Так, 17 грудня рятувальники відвідали Свято-Воскресінську церкву у м.Красилів. Там, за інформацією ГУ ДСНС у Хмельницькій області, вогнеборці поспілкувались зі святими отцями про дотримання правил пожежної безпеки. Перевірили наявність первинних засобів пожежогасіння у храмі, впевнились у вчасному обслуговуванні вогнегасників та відповідності шляхів евакуації.

Про заходи безпеки при проведенні служб у церквах та храмах, а також про правила користування інвентарем пожежного щита та евакуації рятувальники нагадали персоналу храму. Вогнеборці зазначили, що свічники, лампадки, світильники та інші пристрої із відкритим вогнем мають бути встановлені на негорючій поверхні, яка виступає за їх габарити не менше ніж на 0,5 м.

на_сайт_2

km.dsns.gov

«У культових спорудах з одночасним перебуванням понад 50 віруючих та відвідувачів, – наголосили вогнеборці, – повинні розроблятися поверхові плани евакуації. Усі ці плани повинні утримуватись вільними, нічим не загромаджуватись та на випадок пожежі забезпечувати безпечну евакуацію людей. У молитовних залах на кожні 100 кв.м площі повинні бути в наявності не менше двох вогнегасників».

До того ж вогнеборці нагадали священнослужителям правила застосування вогнегасників. А також роз’яснили порядок дій у разі пожежі та вручили пам’ятки з переліком основних правил пожежної безпеки.

Нагадаємо, рятувальники не втомлюються попереджати про небезпеку, що приховує лід. Всупереч постійним попередженням рятувальників про небезпеку громадяни продовжують випробовувати долю, виходячи на риболовлю або просто розважаючись на льоду. Тому, 15 грудня рятувальники обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій вирушили у інформаційно – роз’яснювальний рейд щоб застерегти місцевих жителів не виходити на тонкий лід.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне