Нові подробиці отруєння дітей у Нетішинському садочку “Райдуга”

Фото: Слово і Діло

Державна установа “Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України” повідомляє, що станом на 12.00 11.10.2018 року серед дітей та працівників ДНЗ (ясла-садок комбінованого типу) № 6 «Райдуга» м. Нетішин Хмельницької області зареєстровано 56 випадків сальмонельозу, в тому числі 44 дитини.

У 31 хворого виявлена сальмонела ентерітідіс.

З інфекційного відділення комунального закладу Нетішинської міської ради «Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішина» виписано 23 перехворілих, 15 хворих залишаються на стаціонарному лікуванні, 18 – на амбулаторному лікуванні.

За результатами бактеріологічних обстежень об’єктів довкілля у вогнищі із харчових продуктів у 4 зразках виділена сальмонела ентерітідіс (капуста, морква, овочеве рагу, яблука); в 6 зразках змивів з предметів довкілля також виділена сальмонела ентерітідіс, в тому числі: на харчоблоці – дошка “М’ясо сире”, ніж “М’ясо сире”, стіл “Овочі сирі”; в групах – на дверній ручці, дверях до туалету, ручці водопровідного крану.

Результати усіх лабораторних досліджень проведених під час епідеміологічного розслідування узагальнені та направлені до Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, а також до слідчого відділу Нетішинського відділення поліції Славутського відділу поліції ГУ НП в Хмельницькій області, для вжиття відповідних організаційно-правових заходів (в межах компетенції).

Як повідомлялось раніше, за фактом отруєння дітей відкрито кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне