Перша партія “Пакунків малюка” вже надійшла до лікарень та пологових будинків Хмельниччини

Фото: https://tv4.te.ua

Як повідомляють у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, вчора пологові будинки та лікарні області отримали першу партію «Пакунків малюка». Всього Хмельниччина отримала 481 комплект. На надходження другої партії очкують за декілька тижнів.

Нагадаємо, що з метою реалізації пілотного проекту Уряду із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”», Міністерство соціальної політики України прийняло наказ №1025 від 17.07.2018 «Деякі питання надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” при народженні дитини».

Наказом визначено деталізований перелік дитячих товарів загальною вартістю до п’яти тисяч гривень для комплектування одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка» при народженні дитини. Цей соціальний проект, в першу чергу, покликаний допомогти українським родинам забезпечити новонароджених найнеобхіднішими і разом із тим високоякісними речами.

Український Уряд переконаний, що дитина з перших днів життя має отримати усе необхідне, не зважаючи на рівень матеріального забезпечення батьків. Окрім одягу та інших важливих для дитини речей, пакунок також міститиме інформаційні матеріали, що допоможуть батькам у питаннях найкращого догляду за дитиною.

Пакунок малюка є безповоротною адресною соціальною допомогою та видаватиметься по одному на кожну дитину, а отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.

Таким чином, з 1 вересня для кожної новонародженої дитини видаватиметься набір із двадцяти п’яти необхідних речей для новонароджених діток, серед яких комплект підгузків, пелюшок, одягу та інших предметів.

Повідомляє сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне