Перші «пакунки малюка» вручено молодим сім’ям Ізяславщини

Фото: www.adm-km.gov.ua

Сайт Хмельницької обласної державної адміністрації повідомляє, що «пакунки малюка» надійшли вже і на Ізяславщину, а саме до пологового відділення Ізяславської районної лікарні. Так, 21 вересня молоді батьки Марина та Михайло Васильняк із села Клубівка, які саме в цей день виписувалися отримали такий пакунок.

З вересня цього року українським урядом уперше запроваджено такий вид допомоги для новонароджених – «пакунок малюка». До нього входять найнеобхідніші речі для немовляти, а також друковані матеріали для мами з інформацією про догляд за немовлям. Коробку з-під речей можна буде використати як люльку для малюка. Соромитися цього не треба. Така практика поширена в європейських країнах. Орієнтовна вартість одного бебі-боксу – 5 тисяч гривень. При цьому це зовсім не вплине на суму виплати при народженні дитини, а буде додатковою допомогою.

«Дуже якісна продукція. Це гарна допомога на перші дні для мами, яка повертається додому, коли майже ще нічого не придбано, а тут все повністю укомплектовано від памперсів до ножиць. Сьогодні, такий подарунок високої вартості, гарно упакований стане в нагоді новонародженій дитині», – розповіла старша сестра медична пологового відділення Наталія Бабійчук.

«Це для нас було несподіванкою, але приємною. Нам повідомили, що нас будуть виписувати, а до всього ще й отримаємо такий подарунок. Дуже потрібна річ – підгузки, бо після народження їх потрібно щодня багато. Є багато речей для мами, необхідний одяг для дитинки. Якістю дуже задоволені», – поділилися молода мама Марина Васильняк.

www.adm-km.gov.ua

До речі молода родина Васильняк однією  із перших скористалась сімейною палатою пологового відділення Ізяславської центральної районної лікарні.

Персонал закладу, вручаючи батьку новонародженої Каміли «пакунок малюка», побажав молодому подружжю виховати свою маленьку донечку щасливою, радісною на радість усій родині.

Пакунки малюка будуть продовжувати надходити і надалі їх видаватимуть батькам, у яких народилися дітки з 1 вересня 2018 року.

За матеріалами Ізяславської центральної лікарні

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне